Бургас
Само14 деца са неприети за първи клас след първо класиране
TразмерT

Дона МИТЕВА

14 неприети деца за първи клас има след първо класиране, като 7 от тях са кандидатствали за  ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“. Има и 4 некласирани в „Меден рудник“, чиито родители са посочили само ОУ „Елин Пелин“. „Проблемът на некласираните деца е в това, че техните родители са посочили като желание само едно училище. Те не са се възползвали от предлаганата възможност да бъдат посочени пет училища. На второ класиране могат да се ориентират“, коментира Веселина Таралова, директор „Образование и демографски въпроси” в Община Бургас.

За сметка на това в широк център има свободни места   в ОУ „Княз Борис I“, в ОУ „Любен Каравелов“ и в „П. К. Яворов“. В квартал „Меден рудник“ също има свободни места в СУ „Петко Росен“  8 и в СУ "Константин Петканов"- 18 свободни места.

„Балансиран е приемът и няма никакви драми“, заключи Таралова.

Започна записването на приетите деца на първо класиране. То става на място, в съответното приемно училище. Обявяването на останалите свободни места след първо класиране се извършва на 13.06.2019 г.

„По места в училищата имат информация за всяко едно от децата от ГРАО, отразена е истроията на пребиваване, постоянен – настоящ адрес. Колегите прецизират дали всички преференции които са посочени са точни. Ако има някакви пропуски или разминаване – ги връщат. Почти навсякъде вече има такива случаи. Това е нормално“, допълни Таралова

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Сериозна инвестиционна програма за Морското училище в Бургас
НФСБ представи листата си за Бургас, в нея нямало политически калинки
ТИР се обърна на пътя Ветрен-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.