Бургас
Само в ЧФ:Вижте кои са кандидатите за главен архитект на Бургас
TразмерT

Имена в средите влизат в битката 

 

Силвия ШАТЪРОВА

Четирима са кандидатите за главен архитект на Бургас. Те са подали своите документи днес в последния възможен срок, научи „Черноморски фар“. Както преди дни писахме най-вероятните кандидати- арх. Димитър Георгиев и арх. Никола Ликоманов са сред официалните претенденти, арх. Емил Бурулянов също е подал своята кандидатура. Днес той бе забeлязан от репортер на вестника минути след подаването на документи. Арх. Бурулянов е печелил приза Бург на годината, млад, амбициозен.

 В надпреварата влиза и арх. Свилен Добрев, бивш архитект на община Поморие.

От тук нататък следва дълга процедура по избора на първия в градоустройството на Бургас.

Настоящият конкурс ще се състои от няколко етапа, подаване на документи, писмен тест и представяне на писмена концепция как виждат бъдещето развитие на Бургас. Следва представянето й пред седемчленна комисия.

Топ светила влизат в нея. Журито ще е с председател арх. Здравко Здравков - главен архитект на София, поканени са още арх. Николай Баровски - председател на Камарата на архитектите в България, проф д- р арх. Тодор Булев - председател на Съюза на архитектите в България, доц. Димо Колибаров - директор на НХА-Бургас, в комисията ще влязат още арх. Петър Статев - председател на Комисията по устройство на територията в Общинския съвет и двама представители на общинска администрация.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Шеф Манчев се възхити от участници в състезание на ТОХ-а
Полицията издирва този мъж, виждали ли сте го?
Строителната гимназия избра тазгодишните Баш майстори
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.