Крими
Съдия попиля убиеца на двете жени от Карнобат: Едно „Съжалявам“ не каза, отиваш в ареста
TразмерT

"Ако излезеш навън, ще се качиш на кола, може и повече хора да убиеш“, каза магистратът Катя Господинова

 

Георги РУСИНОВ

 

Съдия Катя Господинова попиля убиецът на двете жени от Карнобат – Алекс Димов. 18-годишният младеж почерни Архангелова задушница, като изгуби контрол над „Мерцедес“-а си и блъсна възрастните Данка Николова и Каля Георгиева на тротоар. Едната загина на място, а другата по-късно в болницата.

В заседание, където се гледа мярката за неотклонение на обвиняемия в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от един човек, съдия Катя Господинова бе безпардонна спрямо него. Въпреки пледоарията на адвоката му – Красимир Кацарски, Господинова заяви в решението си: „Отиваш в ареста, едно „Съжалявам“ не те чух да казваш. Ако те пусна с по-лека мярка, ще се качиш пак на кола. Може и повече хора да убиеш“. Тя нападна и мъжкото му его, като го пита защо не е припознал едномесечното си бебе.

„Не си мъж ли? Нямаш чест да го направиш ли? Защо не го припознаваш?“, каза тя. Обществена тайна е, че жените от ромски произход предпочитат децата им да не са припознати, тъй като от това извличат допълнителни финансови дивиденти, а имайки предвид и че Алекс е безработен, това е възможното обяснение защо не е припознал детето.

„Мерцедес“-ът, с който той уби жените бил подарък от баща му за получаването на шофьорска книжка.

Действително в кулоарите на съда Димов се появи закачулен и безмълвен, отказа коментар и пред медиите. В залата едвам мънкаше, докато отговаряше на съдията. В комична ситуация изпадна като се определи за българин и турчин по майчин език. Тук се наложи съдия Господинова да уточнява гражданството му и в крайна сметка бе определен като българин.

Заседанието започна с пледоариите на двете страни.

Прокурор Валентина Маджарова заяви, че по делото има достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че именно той е извършил престъплението в това число и свидетелски показания на Иван Чапанов, който по време на инцидента е разговарял с двете жени и се е отървал на косъм от смъртта. В колата бил братът на жената, с която Алекс живее на семейни начала – малолетният Дончо Стоянов. Две съдебно-медицински експертизи също показват достатъчно доказателства за деянието. Според държавното обвинение всички те сочат, че има реална опасност Алекс да се укрие. Той е безработен, без постоянен адрес и често напуска страната.

Защитата: Младият шофьор се опитал да избегне дупка на улицата

Адвокат Красимир Кацарски сметна, че твърденията на прокуратурата относно обоснованото предположение са верни, но тези за укриването не са достатъчни. Тук юристът изтъкна, че става въпрос за инцидент, причинен от дупка на улицата. Това и фактът, че Алекс бил шофьор от 19 дни, довели до трагичната смърт на двете жени. Реакцията му не била навременна, не набил спирачки, а завъртял волана наляво. Все пак и защитникът и подсъдимият признаха, че е шофирал със скорост над 50 км/ч. Въпреки това веднага след сблъсъка Алекс излязъл от колата и се опитал да помогне на жените, като тук се разминават показанията му с тези на Чапанов за това на коя от двете опитал да помогне.

„Дори й казал: „Бабо недей да умираш“, докато се опитвал да ги спаси и ги прегръщал и целувал“, каза Кацарски.

Според него предстоящата автотехническа експертиза ще покаже с яснота причината за загубата на контрол и с каква скорост е шофирал в градски условия младежът. Адвокат Кацарски поиска клиентът му да бъде пуснат с подписка, тъй като трябвало да се грижи за новороденото си дете. Именно за памперси отивал Алекс, когато станал инцидента пък уточни Кацарски и братовчедът на Алекс – Ахмед Ахмед, който присъства в залата за подкрепа.

Самият Димов призна пред съдията в последната си дума, че е изгубил контрол над колата и е карал със скорост над 50 км/ч.

В крайна сметка съдията Господинова го изпрати в ареста. Решението й може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд – Бургас. Това може да стане на 12-и ноември от 14 часа.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Двама души пострадаха при пожар в Меден рудник
Недекларирана валута откриха митничарите в „Порше Кайен“
Поредна блъсната пешеходка в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.