Спорт
С впечатляваща спортна акробатика Бургас отбеляза Деня на българския спорт
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

С впечатляващи изпълнения от спортната акробатика Бургас отбеляза Деня на българския спорт в училище „Васил Априлов“. Заради дъжда програмата се състоя във физкултурния салон на учебното заведение, а не в двора му, както бе по предварителна програма. Това обаче не попречи на младите спортисти от четири местни клуба да покажат своите уникални умения. Сред тях бе и звездата Мариела Костадинова, която заедно с Панайот Димитров спечелиха златен медал на Младежките Олимпийски игри в Аржентина през 2018, а двойката бе избрана и за най-добри спортисти на Бургас за миналата година.

На събитието присъстваха кметът Димитър Николов, инж. Виолета Илиева – началник на РУО-Бургас, д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет, Антон Берданков, общински съветник от ГЕРБ, както и директорът на Търговската гимназия Павел Чепов и директорът на Спортно училище „Юрий Гагарин“ Димитър Костов. Сред официалните гости бяха и известни спортни личности от морския град като Антон Коджабашаев и Рашко Ломски.

Градоначалникът Николов поздрави присъстващите по случай празника и заяви, че спортът е здраве, възможност да се работи в екип и човек може да развие качества като дисциплина и издръжливост.

„Бургас е един от малкото градове в страната, в които спортните бази и инфраструктурата дават възможност да се подготвят хората от всички възрастови групи, най-вече децата. Като най-добър пример аз давам „Васил Априлов“. Може би това е училището, в което има най-много ученици, които спортуват в различните школи на града, това е прекрасно“, каза още кметът.

Марияна Стефанова, директорка на учебното заведение, също отправи поздрав по случай 17 май и пожела здраве и високи спортни постижения на всички спортисти.

В програмата участие взеха и фолклорният ансамбъл на училището, както и мажоретките от Търговската гимназия.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Поморие загуби гостуването си на Спартак (Плевен)
„Байер” Леверкузен честити празника на българите с лика на Бербатов
Преди 31 години Атанас Комшев донесе олимпийско злато
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.