Бизнес
С видео жестов превод за хора с увреден слух в салона на НАП
TразмерT

Дона МИТЕВА

В салона за клиенти на ТД на НАП Бургас се предлага нова услуга, която улеснява хората с увреден слух. Те могат да ползват видео жестов превод чрез онлайн платформа за предоставяне на равен достъп до услугите на Агенцията за граждани с проблеми със слуха.

Дава се възможност на хората с увреден слух да  подобрят комуникацията си със служителите в салона за обслужване на клиенти, като местата са обозначени със стикери. Осигурява се достъп до жестов превод в момента на посещението на съответното гише. „С помощта на таблети  се осъществява видео и гласова връзка с кол центъра на НАП за превод. По този начин  служителите на Агенцията могат да чуват превода, а клиентът с увреден слух да вижда преводача на екран. Комуникацията се осъществява в реално време с помощта на квалифицирани жестови преводачи“, обясни Сияна Димитрова, директорът на дирекция „Обслужване“. Очаква се нововъведението значително да подобри обслужването на хората, за които жестовият език е основна форма на комуникация.

Също така на входа на салона вече има монтиран асансьор за хора в неравностойно положение, който облекчава достъпа до експертите.

        

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Димитър Бойчев:Общините и бизнеса ще са бенефициенти по нова енергийна програма
Димитър Бойчев: Директни полети ще стимулират туризма с Китай
Кредитният рейтинг на Община Бургас вече е положителен
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.