Созопол
С тържествен ритуал стартира празникът на Созопол
TразмерT

Хилядолетен Созопол отново посрещна празника си с много настроение, надежда и амбиция да се развива и успява в името на своите жители. Градът стартира своя празник, посветен на закрилницата Света Марина с почит и поклонение към героите.

С тържествен ритуал бяха издигнати държавното, европейското и общинското знаме на амфитеатър Аполония. В присъствието на изпълняващият длъжността кмет на Община Созопол Катя Стоянова, председателят на общинския съвет Красимира Германова, общински съветници, жители и гости на Созопол, матроси от почетната рота към Военноморска база Бургас- пункт за базиране Атия, издигнаха флаговете под звуците на българския химн.

Церемонията продължи с ритуал пред паметната плоча в Морската градина по полагане на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на Република България. В тържественото слово бе подчертана ролята на Созопол в общата история на България и значимостта на българската култура и традиции в общото семейство на Европа. Тържествените думи, произнесени пред паметната плоча на знайни и незнайни герои издигнаха велигието на подвига на всички, които са дали живота си за свободата на Созопол и България.

Венци бяха поднесени от името на общинския съвет, общинска администрация, политически партии и неправителствени организации и граждани. С едноминутно мълчание и падане на колене официалните лица и гражданите отдадоха почит на героите.

Празничната програма на Община Созопол продължава днес с откриване на изложбата „Опазването на миналото с поглед към бъдещето“ в Центъра за местни занаяти и изкуства от 18:00 ч. и с турнир по канадска борба от 19:00 ч. на амфитеатър „Аполония”.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Поднови се строителството на „Градина“
В Созопол коледната елха ще грейне утре
Премахват дигата на Централния плаж в старата част на Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.