Любопитно
С хляб, вино и самурайско куче се промотираха политици от региона
TразмерT

Ракетни установки не можаха да изстрелят полковник, Фотошоп подмлади кандидати

И Силвестър Сталоун не помогна на мераклия за кмет

 

Георги РУСИНОВ

 

Изборите в областта отминаха и сега смятаме, че е подходящо време да обобщим от нестандартните идеи за предизборна агитация на част от кандидатите за местната власт. Ще ни извиняват тези, които евентуално сме пропуснали, но кампанията бе дълга и изпълнена с фотобомбардиране отвсякъде и най-вече в социалните мрежи, така че е възможно да не сме видели и някой-друг бисер.

Йордан Георгиев от БСП, който успя да се пребори за място в новия Общински съвет, бе намерил оригинален начин да не досажда на потенциалните избиратели със скучна профилна снимка. Вместо това той бе пуснал фотос на кучето си Яширо, което е от японската порода Акита. Георгиев бе написал: „Ако искаш да гласуваш за един самурай в Общинския съвет на Бургас”. По оригиналност му даваме 10 от 10. Браво, Данчо!

В преследване на по-християнски настроените избиратели, ликовете си Панайот Рейзи и Станчо Станков решиха да положат върху символите на плътта и кръвта на Спасителя. Рейзи не спря цяла кампания да раздава бутилки вино със залепена негова снимка и номерата на листата и личната му преференция. Лицето на Станков пък гордо се показваше върху опаковките хляб, продавани из Карнобатско. И двамата станаха обект на подигравки, но пък и двамата са във властта, макар единият да е намръщен от ден заради победа на друг.

Ракетните установки за съжаление не можаха да изстрелят полковник Кирил Петков, общински съветник от предния мандат. В предизборната си кампания той заложи на носталгията по военното ни минало и славните дни на родния войник. Петков завъртя гордо своя по-млада версия от времето си на служба, редом със самолети и ракетни установки. Петков бе един от най-активните и из пенсионерските клубове в Меден рудник.

Силвестър Сталоун! Да, същият – Рамбо, Роки, великият, непобедимият. Още в първите дни на кампанията в Бургас се раздаваха едни флаери със самия Слай. Не обаче той бе решил да се пробва за кметския стол на Бургас, а Ивайло Дражев. Програмата си той бе представил на въпросните афиши, като най-отдолу гордо позираше в селфи със Сталоун.

Другият брат Дражев – Георги, не остана по-назад в предизборните бисери. Като изключим, че официалната снимка, която се въртя из цялата кампания по плакатите му, бе толкова яко пипана с Фотошоп, че сигурно и сам не се разпознаваше „подмладеният“ Дражев, той активно поства ежечасно на стената си различни информационни материали, като към тях отново прилагаше свой лик. Така една част от избирателите му разбраха, че едва ли не той е отговорен за това, че на дъното на Черно море например лежат милиони злато. Поставеният предизборен плакат на контейнер с боклуци точно под надписа „Смесени битови отпадъци“ няма да коментираме изобщо, а ще останем в очакване до следващия вот.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Отзвук от Фестивалите на рибата и виното в Бургас
Вижте коледната програма на Община Бургас
Щъркелът Гошо докара в бургаския зоопарк три патици
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.