Руен
С близо 1 милион лева: Ремонтират улици в 25 руенски села
TразмерT

Някои не са асфалтирани от комунистическо време

 

Георги РУСИНОВ

 

Община Руен е пуснала обществена поръчка за избор на изпълнител, който да извърши ремонт на улици в 25 села в общината, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. Целта е да се осигурят условия за безопасно и безконфликтно движение на моторни превозни средства по тях.

Прогнозната стойност, заложена в обществената поръчка, е 750 000 лева, без ДДС. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е една година. Кандидатите имат срок за подаване на оферти до 24 април.

Селата, в които ще се извършат ремонтите са: Билка, Вишна, Добра поляна, Добромир, Дъскотна, Зайчар, Листец, Люляково, Мрежичко, Планиница, Подгорец, Преображенци, Просеник, Разбойна, Рудина, Руен, Рупча, Ръжица, Сини рид, Скалак, Соколец, Струя, Топчийско, Трънак, Ябълчево.

В края на миналата година общината бе пуснала обществена поръчка за ремонт на улици в 25 села. Сегашната обществена поръчка включва улици, както в някои от същите населени места, така и в други, които тогава не присъстваха в поръчката.

Кметът на община Руен Исмаил Осман заяви пред „Черноморски фар“, че улиците в сегашната поръчка не са асфалтирани от 20-30 години насам.

„По част от улиците асфалтът се вижда тук-там. Още от комунистическо време пък са улиците, които са в най-лошо и окаяно състояние. В тези 25 населени места няма само по една улица, а поне по десетина. В някои села улиците са по-къси и сме заложили средства за ремонти на две улици, в други където улиците са дълги – по една“, обясни той.

Осман добави, че с тази поръчка няма да се изчерпят улиците, нуждаещи се от ремонт в общината.

„Имаме нужда и от други финанси за ремонтиране на други улици“, каза още кметът.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Селим Иса, лозар: Положението в сектора е трагично
Сигнализират РИОСВ-Бургас за миризма между две руенски села
Образованието – основен приоритет на Руен
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.