Бургас
С базар и модно ревю Бургас отбеляза Световния ден на социалната работа
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

С благотворителен базар и модно ревю бе отбелязан в Бургас Световния ден на социалната работа. Събитието се състоя в Експо център „Флора“ в зала 4. Базарът ще продължи до 17 март, а в него се включиха 20 социални звена на Община Бургас, под чийто патронаж е инициативата. От щандовете могат да бъдат закупени ръчно изработени сувенири, необходими вещи за дума, стилни бижута от естествени материали, сладки изкушения и традиционни български ястия. Всички те са приготвени от деца със специални потребности.

Модното ревю в кампанията бе организирано от Сдружение "Онкоболни и приятели". В него бе представена пролетно-лятна колекция от облекла, изработени в социалното предприятие "Нарисувай ми усмивка". Дизайнер на облеклата е художничката Надя Пеовска. Ръчно рисувани шалове и облекла също ще могат да бъдат закупени от щандовете на изложението.

Събраните средства ще бъдат дадени за дейностите на социалните групи в Бургас. През днешния ден ще има и забавна творческа работилница за деца.

На благотворителната инициатива присъстваха кметът на града Димитър Николов, зам.-областният управител проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян и Валентин Люцканов, главен секретар на Областна управа. Морският град отбелязва празникa за 12 път.

„Община Бургас всеобхватно обгрижва потребителитe в социалните центрове. Искам да благодаря за вашата съпричастност, лоялност и грижите, които полагате за нашите съграждани“, заяви Николов към социалните работници.

Всяка година на този празник в световен мащаб се поставя акцент на някоя глобална тема. През 2019 това е "Осъзнаване важността на човешките взаимоотношения", съобщиха организаторите. 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургаските съдилища търсят 135 съдебни заседатели
1/3 от бургаските ученици ядат всеки ден пържени храни
Започна „Нощта на музеите”
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.