Бургас
Рожденикът Атанасовско езеро почерпи
TразмерT

Десетки малки и големи приятели на езерото се събраха за 39-тия рожден ден на резерват Атанасовско езеро. Част от тях се включиха в арт пърформанса на лугата и под вещото ръководство на Петя Стойкова и Мариана Сърбова заснеха специфични движения в пурпурните води под залязващите лъчи на слънцето.

Вятърът не попречи на ДронБургас да заснемат професионално изпълнението на участниците. Клипът  ще се използва по време на  Фестивала за съвременно изкуство ВОДА (30 август – 1 септември).

В това време останалите гости се забавляваха с Quiz show за Атанасовско езеро. Сформираха се 4 отбора от по 5 и повече (малки) участника – „Саблеклюн“, „Щъркел“, отбора на Пенсионерите и отбора на солниците. Всеки отбор имаше по 20 въпроса (еднакви за всички) и 15 минути за екипна работа. Подходът на всеки отбор беше различен – единия разчиташе на помощ от солничар, другия – от интернет, а третия – от „симБиотично“. Всеки отбор излъчи говорител, който да представя отговорите пред публиката. И четирите отбора се справиха отлично, но най-силно блеснаха „Саблеклюните“, които имаха 19,5 от общо 20 точки. За всички участници в играта и в пърформанса имаше награди, осигурени от РИОСВ Бургас и БФБ.

След поздравленията от организаторите на празника – Детелина Иванова, РИОСВ Бургас, Диан Томов – Черноморски солници АД и Радостина Ценова – Българска фондация Биоразнообразие, дойде време за най-чаканото – тортата! Въпреки огромния й размер, тя едва стигна за всички гости на празника, които чак след 22.00 часа се разотидоха – с велосипеди, електробусчето (което работи до късно специално за нас) и автомобили.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Работодатели и директори на професионални гимназии дискутират как да привлекат ученици
Толерантност в действие демонстрираха в ОУ„Александър Георгиев - Коджакафалията“
820 абсолвенти изпрати Университет „Проф. д-р Асен Златаров“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.