Спорт
Родители на плувци пропищяха от ремонта на басейна в „Меден рудник“
TразмерT

Искат по-поносими цени на новия в „Славейков“

 

Георги РУСИНОВ

 

Родители на деца, които тренират в СК „Акулите“ - Бургас недоволстват от продължаващия ремонт на басейна в „Меден рудник“, където клубът тренира. Те са недоволни, че тренировките на децата са изместени в новия плувен басейн-бижу в града – „Парк Арена ОЗК“. Там тренирали сравнително по-малко часове, тъй като заплащали по-високи такси – 3.50 лева на час само за ползване на базата.

„Ремонтът на басейна в „Меден рудник“ продължава вече трети месец и не сме уведомени кога ще приключи. Информация за това не откриваме дори на сайта на общината. Това създава големи проблеми за нас, родителите, децата и спортния клуб, тъй като трябва да заплащаме по-високи такси. Освен това придвижването до „Славейков“ също е обвързано с допълнителни разходи. Полагаме невъзможни усилия за това децата ни да продължат да спортуват и да развиват здрав дух и тяло“, пишат в писмо до председателя на Общински съвет – Бургас Костантин Луков и кмета на общината Димитър Николов.

В писмото си те посочват, че им е известно, че клубове, ползващи базата на басейна в „Славейков“ за тренировки, плащат по-ниски от обявените в сайта цени.

Затова те молят да обединят усилия заедно с Общината и да подпомогнат държавната и общинската политика в областта на физическата активност, възпитание и спорт. На второ място те искат по-поносими ценови условия за ползването на „Парк Арена ОЗК“ до приключването на ремонта на басейна в Меден рудник.

По данни на сайта на Общински съвет – Бургас писмото е разпределено за разглеждане от Постоянната комисия по спорт. Това обаче ще стане във вече новия Общински съвет след изборите на 27 октомври.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(1)
1
Елисавета Генадиева
07.10.2019 г., 00:04 ч.
Ами попитайте треньора ви защо не е искал да плувате на Младежкия или в ПМГ на същите условия, като в Меден Рудник! И да целувате ръка на Кремена, че му осигури да ползва басейна в това време.
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Черноморец започва днес атаката за Втора лига
Несебърският ученик Филип Юсмен с бронзов медал от Европейски турнир по фехтовка
Еди Назарян бе посрещнат със сълзи и подаръци в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.