Регион
Рекорден бюджет ще гласуват в Руен
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Рекорден бюджет ще гласуват в община Руен. Неговата финансова рамка за 2019 година е предвидена да бъде 24 360 000 млн лева. Това е 13,6% или с 2 911 200 лв. повече от Бюджет 2018, който бе в размер на 21 448 800 лв, заяви пред в. „Черноморски фар“ Мийрем Дервиш, зам.-кмет в община Руен.

Ръстът се дължи на държавната субсидия, която е увеличена, както и вдигането на заплатите с 10% на учителите и общинската администрация.

„Освен това в целевата субсидия за капиталови разходи имаме леко завишение, а и в средствата за зимно поддържане. Имаме пари и от преходен остатък, тъй като зимният период не ни позволи да асфалтираме улици заради метеорологичните условия, но процедурата беше задвижена и успяхме да сключим договор“, поясни Дервиш.

Тя допълни, че това е един много добър бюджет за 2019 година.

От него е предвидено близо 12 000 000 лева да бъдат дадени за образование. 4 500 000 лева ще бъдат насочени основно към ремонт на улици по населени места, общински пътища, ремонт на общински сгради.

Ще бъдат изградени спортни площадки и мини футболни игрища в шест населени места за близо 600 000 лв., както и детски площадки. Заделени са средства и за дофинасиране на проекти по европейски програми, по които е кандидатствала общината.

В собствените приходи на база очаквана прогноза са планирани да постъпят 2 500 000 лв от местни данъци и такси. Останалата част от Бюджет 2019 е формиран от държавна субсидия.

Проектът за тазгодишният бюджет ще бъде внесен на 16 януари в Общински съвет-Руен като се очаква председателят да насрочи дата за заседание, на което той да бъде обсъден и гласуван.

Поканени са всички представители на бизнеса и неправителствените организации, както и жителите на общината, които желаят да вземат участие при обсъждането.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
12 къщи пострадаха от поройния дъжд в Община Камено
Как ще се нареди пъзелът в Созопол след ерата Рейзи
Народният певец Костадин Михайлов пее на празника на Равда
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.