Крими
Рекорд! 42,5 кг. канабис са спипани в Поморие и Айтос
TразмерT

Рекордното количество от 40 кг. зелена тревна маса / канабис/ и още 2,5 кг. канабис бе намерено и иззето при две специализирани полицейски операции, протекли на територията на ОДМВР – Бургас в последните дни, съобщават от Областната дирекция.

При първия случай в  Поморие, в къща, която се намира на улица „Гео Милев“ и обитавана от 44 годишния М.А. от Поморие е открита ферма. Тя е направена в помещение на полуетажа между първия и втория етаж. Тя е обезпечена с вентилационна система, топлинно излъчващи лампи, капково напояване и климатик. Във фермата са открити 169 саксии с канабисови растения със средна височина от 90 см., както и 12 пласмасови туби с различна вместимост с течни торове и препарати. Намерена и иззета е и найлонова торба с почти изсъхнала тревна маса. Установено е, че общото тегло на откритата зелена тревна маса и съцветията е близо 40 килограма. Извършени са множество процесуално следствени действия, като са разпитани свидетели. Назначени са химическа и агротехническа експертизи. М.А. е задържан за срок от 24 часа, привлечен и разпитан в качеството на обвиняем. Събраните до момента материали са докладвани в Районна прокуратура – Поморие. По случая е образувано досъдебно производство.

         При втората специализирана полицейска операция, служители от Районно управление – Айтос извършили претърсване в частен дом в село Лясково, обитаван от криминално проявения и осъждан К.Я., 28 годишен от Бургас. В различни тайници на къщата и двора на имота са намерени и иззети близо 2,5 кг. канабис. К.Я. е задържан за срок от едно денонощие по случая е образувано бързо полицейско производство.

          

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пет кокошки, две патици и десет гълъба станаха жертви на пожар
Пуснаха Пейко Янков срещу 100 бона гаранция
Екстрадираха в родината му казахстанеца източил 1 милион долара
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.