Бургас
Реанимират Хлебозавода с 400 хиляди лева
TразмерT

 След бурни дебати съветниците гласуваха отпускане на 400 хиляди лева, за обезпечаване на неотложните плащания и изпълнение на оздравителната програма на „Хляб и хлебни изделия“ ЕООД. Средствата бяха поискани от управителя Красимир Колев, който е на поста месец. С 39 гласа „за“, 3 „въздържал се“ и 0 „против“ докладната бе гласувана. Преди това в нея бе вмъкната точка постоянната комисия по общинска собственост и инвестиции да упражнява контрол и надзор за разходването на средствата.

Зам.-кметът Красимир Стойчев, който е вносител на докладна записка, направи ретроспекция на дейността на предприятието и мотивира необходимостта да му се даде още един шанс. Любопитно бе изказването на кмета Димитър Николов, който обясни, че това е единственият общински хлебозавод, който работи в страната. Той припомни, че преди години е имало 76 такива, които са вече ликвидирани и защити. Градоначалникът подчерта, че детската кухня, социалният патронаж и топлите точки, с малката на хлебозавода, са печеливши и те имат шанс да изведат предприятието на печалба.

Физически и морално изхабената материална база в производството на хляб и закуски е на загуба, затова трябва да бъде временно спряно. А други хлебозаводи да произвеждат с марката на „Хляб и хлебни изделия“.

Голяма част от изказващите се в подкрепа на заема, който е от други две общински дружества - „Бургаски пазари“ ЕООД и „Чистота“ ЕООД, заложиха на факта, че в предприятието работят 120 души. От друга страна, ако то спре – спира и кухнята майка, която захранва социалния патронаж, на който разчитат 900 души.

Кирил Начев, общински съветник от ПП „СЕК“, бе доста краен в изказването си – поиска да не се наливат пари в пробита делва. Чуха се в залата и думи за фалиране на предприятието, както и предложение да се помисли по въпроса за приватизирането му.

Парите, които в крайна сметка общинските съветници гласуваха, ще бъдат насочени към погасяване на задълженията към НАП, преструктуриране на кредит и реорганизация в производството.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Продължава обработката на тревните площи за кърлежи
Стъпваме по "Богориди" върху карта на Стария Бургас
При огромен интерес започна „Европейската нощ на музеите”
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.