Бургас
Реанимират Хлебозавода с 400 хиляди лева
TразмерT

 След бурни дебати съветниците гласуваха отпускане на 400 хиляди лева, за обезпечаване на неотложните плащания и изпълнение на оздравителната програма на „Хляб и хлебни изделия“ ЕООД. Средствата бяха поискани от управителя Красимир Колев, който е на поста месец. С 39 гласа „за“, 3 „въздържал се“ и 0 „против“ докладната бе гласувана. Преди това в нея бе вмъкната точка постоянната комисия по общинска собственост и инвестиции да упражнява контрол и надзор за разходването на средствата.

Зам.-кметът Красимир Стойчев, който е вносител на докладна записка, направи ретроспекция на дейността на предприятието и мотивира необходимостта да му се даде още един шанс. Любопитно бе изказването на кмета Димитър Николов, който обясни, че това е единственият общински хлебозавод, който работи в страната. Той припомни, че преди години е имало 76 такива, които са вече ликвидирани и защити. Градоначалникът подчерта, че детската кухня, социалният патронаж и топлите точки, с малката на хлебозавода, са печеливши и те имат шанс да изведат предприятието на печалба.

Физически и морално изхабената материална база в производството на хляб и закуски е на загуба, затова трябва да бъде временно спряно. А други хлебозаводи да произвеждат с марката на „Хляб и хлебни изделия“.

Голяма част от изказващите се в подкрепа на заема, който е от други две общински дружества - „Бургаски пазари“ ЕООД и „Чистота“ ЕООД, заложиха на факта, че в предприятието работят 120 души. От друга страна, ако то спре – спира и кухнята майка, която захранва социалния патронаж, на който разчитат 900 души.

Кирил Начев, общински съветник от ПП „СЕК“, бе доста краен в изказването си – поиска да не се наливат пари в пробита делва. Чуха се в залата и думи за фалиране на предприятието, както и предложение да се помисли по въпроса за приватизирането му.

Парите, които в крайна сметка общинските съветници гласуваха, ще бъдат насочени към погасяване на задълженията към НАП, преструктуриране на кредит и реорганизация в производството.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Подписаха допълнително споразумение към КТД в сферата на образованието
Млади модни дизайнери искат да сбъднат мечтата на абитуриентка от Бургас
Училищата в Бургас ще минат на едносменен режим след 10 години
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.