Бизнес
Разясняват промените в данъчните и осигурителни закони
TразмерT

Измененията и допълненията в данъчно-осигурителното законодателство в сила от първи януари 2018 г. бяха разяснени на семинар в Бургас от методолози на дирекция „Обжалване и данъчно-осигулителна практика“  в Националната агенция за приходите. Семинарът премина при голям интерес като лекторите поставиха акцент върху промените в три основни закона – за ДДС, доходите на физическите лица и за корпоративното подоходно облагане. Специално внимание бе отделено и на промените в осигурителното законодателство. Направен бе и обстоен преглед на всички новости в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

         По време на семинара се състоя и дискусия, на която бяха коментирани конкретни казуси и дадени отговори на актуални въпроси, свързани с въведените промени в данъчните и осигурителни закони. Лекторите информираха бизнеса, че  всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31 декември 2017 г. се подават в НАП единствено по електронен път, с електронен подпис, като от тази година отпада отстъпката за подаване по електронен път на годишната декларация за облагане с корпоративен данък. По време на семинара бе съобщено още, че от тази година отпада задължението на фирмите без дейност да подават декларация в приходната агенция.

 Методолозите на НАП Бургас напомниха, че гражданите и фирмите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът за подаването й и в двата случая е до 30 септември на текущата година.

Всеки четвъртък от 14.00 до 16.00 часа в НАП Бургас методолозите от дирекция  „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ дават консултации и отговарят на въпроси на граждани и фирми.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За Коледа най-бедните пенсионери получават по 40 лева
Рент-а-кар фирма и хотелиер са стопани на плажове в Созопол и Бургас
Има скептицизъм сред работодателите по отношение на анкетирането
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.