Бизнес
Разясняват промените в данъчните и осигурителни закони
TразмерT

Измененията и допълненията в данъчно-осигурителното законодателство в сила от първи януари 2018 г. бяха разяснени на семинар в Бургас от методолози на дирекция „Обжалване и данъчно-осигулителна практика“  в Националната агенция за приходите. Семинарът премина при голям интерес като лекторите поставиха акцент върху промените в три основни закона – за ДДС, доходите на физическите лица и за корпоративното подоходно облагане. Специално внимание бе отделено и на промените в осигурителното законодателство. Направен бе и обстоен преглед на всички новости в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

         По време на семинара се състоя и дискусия, на която бяха коментирани конкретни казуси и дадени отговори на актуални въпроси, свързани с въведените промени в данъчните и осигурителни закони. Лекторите информираха бизнеса, че  всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31 декември 2017 г. се подават в НАП единствено по електронен път, с електронен подпис, като от тази година отпада отстъпката за подаване по електронен път на годишната декларация за облагане с корпоративен данък. По време на семинара бе съобщено още, че от тази година отпада задължението на фирмите без дейност да подават декларация в приходната агенция.

 Методолозите на НАП Бургас напомниха, че гражданите и фирмите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът за подаването й и в двата случая е до 30 септември на текущата година.

Всеки четвъртък от 14.00 до 16.00 часа в НАП Бургас методолозите от дирекция  „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ дават консултации и отговарят на въпроси на граждани и фирми.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Сервират разреден алкохол по морето
Стопаните на 10 плажа са застрашени от прекратяване на договорите
Запазва се ниско нивото на безработица
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.