Несебър
Разширяват училището в Свети Влас
TразмерT

Кметът на Община Несебър Николай Димитров  и Чубрина Стефанова, директор  на ОУ “Св.Св. Кирил и Методий” - Свети Влас дадоха старт на строителството на надстройка към училището в града.

 Продължаващото разрастване на населеното място породи нуждата от разширяване на съществуващата образователна инфраструктура.

 Надстройката ще бъде   нов  етаж към  съществуващ  сектор  от сградата. Проектирана е за начален етап на обучение  и ще бъде функционално отделена от  помещенията на по-големите ученици. Класните стаи в новата надстройка ще са две, за по 26/28 ученици в паралелка.  В новата част на училището са предвидени места за гардеробчета на първокласниците. Класните стаи, стълбището и тоалетните са проектирани според съвременните  изисквания  и наредбите, като до тях е  осигурен и достъп за хора с различни увреждания.

С предприетите действия по разширяване на съществуващата база на училището, ще се постигне увеличаване на паралелките и пълен обхват на децата в начален курс на обучение, като се избегне необходимостта от пътуване извън Св. Влас.

Предвижда се строителните дейности да приключат до началото на следващата учебна година.

 В строителните планове на общината за текущата година се предвижда  окончателно приключване на проекта за нова детска градина в квартал “Русалка“ в Свети Влас, както и  продължаване на изграждането на новия спортен комплекс с футболно игрище.

Политиката на Община Несебър, в която основен приоритет са децата и тяхното обучение,  възпитание и развитие,  вече е обхванала всички селища. Ежегодно се отделя значителен ресурс  за обновяване, поддържане и разширение на съществуващата база, както от общинския бюджет, така и с привлечени по национални и европейски програми средства.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
ДГ „Калина Малина“ празнува 35 години
Несебър чества 125 години от освещаването на храма си "Св.Успение Богоридично"
Несебър отбеляза 60-ата годишнина като община
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.