Бургас
Разширение на Зелената зона засега няма да има
TразмерT

С това ще се занимава следващият местен парламент

 

Георги РУСИНОВ

 

Разширение на Зелената зона в бургаския комплекс „Лазур“ засега няма да има. Това заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов. В разгара на лятото паркирането в крайморския комплекс е кошмарно. Основна причина за това е, че се търсят места, които не попадат в платената зона. Бургазлии и гости на града масово спират на паркоместата пред блоковете, които не са в обхвата на „Зелена зона“. Това води до недоволство у живеещите, защото няма как да паркират собствените си автомобили.

Доста изказвания по темата имаше от страна на общински съветници, че нова платена зона точно до морето ще доведе до така наречения „ефект на доминото“. Когато стартира за пръв път през лятото на 2017-а Зелената зона обхващаше само една определена част от комплекс „Лазур“. Две години след това обхватът й нарасна постепенно. От администрацията не смятат, че това се дължи на „ефекта на доминото“, а по-скоро хората сами пожелавали да си плащат, за да има някакъв ред в паркирането. В писма до Общински съвет – Бургас обаче граждани посочваха точно въпросния ефект като причина за искането им да бъдат включени в „Зелена зона“.

Кметът Димитър Николов също потвърди, че в администрацията има предложения за разширение.

„Има най-различни подписки от входове, жилищни кооперации и цели улици. Не са предприети мерки обаче, защото сме в началото на избори за местна власт. Нека да изчакаме изборите да преминат, да се ситуират нови общински съвети, нови членове на комисии. Ние имаме една много добре работеща комисия по безопасност на градския транспорт. Нека след това да се вземе решение. С 1-2 месеца няма да се променят нещата драстично“, коментира той пред журналисти.

Така по думите му излиза, че следващият Общински съвет ще се занимава с евентуалното разширение на платената зона. От шефа на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев, който многократно е коментирал темата пред изданието пък знаем, че по време на сезон Зелената зона не се актуализира. Това става след достатъчно добре направени анализи за това къде и с колко може тя да се разширява.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Учители от СУ„ Йордан Йовков“ в Полша по програма “Еразъм +”
Работодатели и директори на професионални гимназии дискутират как да привлекат ученици
Толерантност в действие демонстрираха в ОУ„Александър Георгиев - Коджакафалията“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.