Крими
Разпитват и лекар в делото за смъртта на Димитър Миразчиев
TразмерT

Делото за смъртта на началника от Нефтозавода Димитър Миразчиев ще продължи на 10 септември с разпита на един от лекарите, прегледал пострадалия и поставил диагнозата „полиневропатия“ през 2012-а.

Междувременно се проведе още едно заседание, в което бяха разпитани свидетели. В делото подсъдима е съпругата на загиналия Веселина Гинева. Тя е обвиняема за това, че от неустановена дата в началото на май 2013-а до 1-и август 2014-а в Бургас, в дома си, в условията на продължавано престъпление, противозаконно лишила от свобода мъжа си, като го държала заключен. Деянието е извършено по начин опасен за здравето му. Тя е обвинена за това, че в същия период е умъртвила Димитър по особено мъчителен начин – уморила го от глад. Две години след това пък тя продължила да прибира пенсията му, като общо е причинила имотна вреда на Националния осигурителен институт в размер на 21 140 лева.

В това заседание бяха изслушани десет вещи лица, изготвили съдебно-медицинска експертиза на труп; две ДНК - експертизи; съдебно-икономическа експертиза; балистична и графическа експертизи; направената комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза и комплексна съдебно-медицинска експертиза.

Подсъдимата не пожела да дава обяснения към настоящия момент на съдебния процес.

Окръжен съд - Бургас назначи повторна съдебно-медицинска експертиза, вещите лица по която, след като се запознаят с цялата налична по делото медицинска документация, както и с всички изслушани до момента свидетелски показания, да отговорят на въпроси, касаещи причината за настъпилата смърт на Миразчиев.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Акция: Разбиха група за трафик на работници
17 години затвор за Атанас, прегазил до смърт братовчедка си в Карнобат
Пребилият до смърт сестра си Борислав се размина с условна
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.