Крими
Пуснаха Петър Биберов на свобода срещу 3000 лева
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Окръжният съд в Бургас уважи жалбата Петър Биберов и измени мярката му от „задържане под стража“ в парична гаранция. Биберов ще трябва да заплати 3000 лева за свободата си. Той е подсъдим затова, че е подбудител на палежа срещу дома на фоторепортера на „Черноморски фар“, извършен на 13 срещу 14 октомври тази година.

По време на заседанието стана ясно, че няма нови доказателства по делото. Не са представени и две експертизи от страна на районния прокурор, както е било обявено по-рано в хода на съдебния процес.

Според прокуратурата няма основания мярката на задържания да бъде променена в по-лека. Опасенията на държавното обвинение са, че той може да се укрие или извърши ново престъпление.

Защитата на Петър Биберов, в лицето на адвокат Живко Нейчев, поиска по-лека мярка за своя клиент. Нейчев заяви, че няма доказателства, които да сочат задържания като участник в престъплението.

„Срещу него няма безспорни доказателства, че той е подбудителят на палежа. Всичко се уповава само на слухове и твърдения, които са чути от трети лица. Основна част от показанията срещу него са от анонимни свидетели. Следва ли Петър Биберов да е 2 месеца в ареста заради тях. На практика той вече търпи присъда“, заяви адвокатът му.

Нейчев отправи молба към съдия Захарин Захариев, ако на Биберов бъде наложена мярка „парична гаранция“, но тя е в по-големи размери, да му се даде повече време, за да може да я изплати.

От своя страна съдия Захариев попита подсъдимия защо е запалил апартамента на Борислав Пенков, според доказателствата на прокуратурата. Биберов отрече той да е извършител на това деяние и не знаел защо е нарочен именно той. Задържаният поясни, че до момента при него не е постъпил никакъв иск, който според запознати е в голям размер и е причината за палежа.

От изнесените данни по време на заседанието стана ясно, че през 2008 година Петър Биберов е бил осъждан за участие в организирана престъпна група (ОПГ).

„Стига с това „ОПГ“, звучи много общо. Каква е била твоята дейност по-точно тогава“, попита съдия Захарин Захариев подсъдимия.

Биберов призна, че е излежал присъдата си заради наркотици.

„Но тук виждам и за нанасяне на телесна повреда“, допълни Захариев.

Петър Биберов разкри, че това е станало при самозащита, в следствие на нападение срещу него, „когато ме нападнаха Страхил Капелов и Рачо“, поясни той.

В съдебната зала присъства и майката на Биберов, която през цялото време бе видимо разстроена.

Съдийският състав на Окръжен съд-Бургас в крайна сметка реши да измени мярката на задържания в парична гаранция на стойност 3000 лева. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пет кокошки, две патици и десет гълъба станаха жертви на пожар
Пуснаха Пейко Янков срещу 100 бона гаранция
Екстрадираха в родината му казахстанеца източил 1 милион долара
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.