Созопол
Проверяват строителството на надлеза при Атия
TразмерT


Председателят на УС на АПИ инж. Светослав Глосов ще провери напредъка при изграждането на пешеходния надлез при Атия днес от 13 до 14 часа.
Изграждането на съоръжението е в заключителен етап. Предвижда от 23 юли до 26 юли, от 20 ч. до 6 ч. сутринта, да се спира движението на всички моторни превозни средства по път II-99 Бургас - Царево, в участъка между пътен възел „Парк Росенец“ (при км 6+352) и пътен възел „Черноморец“ (при км 14+822). Ограничаването е необходимо, за да се монтира безапасно пешеходният надлез. Строително-монтажните работи ще се изпълняват през нощта в началото на седмицата - дните понеделник, вторник и сряда, когато трафикът не е много интензивен, в сравнение с края на работната седмица и през почивните дни. През нощта движението на превозните средства ще се пренасочва по обходни маршрути.
Изграждането на съоръжението започна в началото на  юни. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 45 дни. Строително-монтажните работи се изпълняват от „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на СМР е 268 258,94 лв. без ДДС.
Надлезът ще е с два асансьора и ще е на мястото на пешеходната пътека при кръстовището за село Атия, с което ще се осигури безконфликтно и безопасно пресичане на пътното платно от всички пешеходци.
 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Созопол празнува Никулден
„Голямото сърце“ в Созопол даде начало на Коледните празници
Старото военно училище на остров Свети Кирик става център на археологията
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.