Регион
Проверяват ловците
TразмерT

Във връзка с откриването  на ловния сезон за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч на 05.10.2019 г. на територията на ОДМВР – Бургас е създадена организация за засилен контрол и недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие, съобщават от ведомството. Част от проверките са организирани съвместно с представители и автомобили на Регионална дирекция по горите – Бургас, съобщават от полицията.

Първите проверки ще се осъществят в събота и неделя / 05.10.т.г. и 06.10.т.г./, като ще се обръща особено внимание на:       участниците в груповия лов да са екипирани по време на ловуването с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят; да се спазва забраната за употреба на сачми с диаметър над 6 мм. при провеждането на групов лов на дива свиня с гладкостенно оръжие; спазване на забраната за носене и употреба на оръжие и боеприпаси при и след употребата на алкохол, наркотични или упойващи вещества; пренасяне на огнестрелното оръжие без поставени в него или в зарядното устройство боеприпаси;        пренасянето на огнестрелното оръжие  да става в затворен транспортен куфар;        при пренасяне на дългоцевното оръжие в калъф, същото да е със заключващо устройство на спусъка. Ще се следи също за сспазване на забраната за употребата на огнестрелни оръжия с цел, различна от целта, за която са придобити; спазване на забраната за откритото носене на оръжие на обществени места; спазване на забраната за преотстъпване или предоставяне на огнестрелните оръжия и боеприпасите на други лица; безопасното боравене с огнестрелните оръжия и боеприпасите и стрелба само по ясно видима цел; за    срока на валидност на разрешенията за носене и употреба на огнестрелните оръжия и боеприпасите спазването на мерките за биосигурност и дезинфекция.

При установяване на нарушения спрямо нарушителите ще се предприемат административнонаказателни мерки и /или/ отстраняване от ловния излет.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Обзор се преклониха пред Апостола
Наградиха младеж от Малко Търново, върнал чанта с пари и документи
Промениха статута на терен в Карнобат
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.