Крими
Протест срещу намалената присъда на Киро Принца
TразмерT

Апелативна прокуратура – Бургас протестира срещу решението на съда в морския град, с което е изменена присъдата и намалено наказанието на Кирил Христов, известен като Киро Принца, причинил умишлено смъртта на мъж, работил в неговия ресторант

Първоинстаниционният съд бе наложил наказание в размер на 7 години „лишаване от свобода“ на обвиняемия.

Със свое решение от 30 ноември тази година Апелативен съд – Бургас преквалифицира деянието от такова по чл.115 НК (умишлено убийство), в такова по чл.122 от НК (причиняване на смърт по непредпазливост) и намали наложеното наказание на Кирил Христов от 7 години на 4 години „лишаване от свобода“.

Тази част от съдебното решение е протестирана  от Апелативна прокуратура – Бургас. В протеста е мотивирана тезата, че деянието е преквалифицирано неправилно и наложеното наказание е явно несправедливо. Посочено е също така, че е допуснато нарушение в процесуалните правила, изразило се в превратно тълкуване на факти.

С протеста се иска подсъдимият да бъде признат за виновен по първоначално предявеното му обвинение по чл.115 от НК, като се увеличи наложеното му наказание от 4 години на 14 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при „строг“ режим в затвор.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пет кокошки, две патици и десет гълъба станаха жертви на пожар
Пуснаха Пейко Янков срещу 100 бона гаранция
Екстрадираха в родината му казахстанеца източил 1 милион долара
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.