Крими
Прокуратурата за убийците от Айтос: Нямат ценностна система и задръжки
TразмерT

Желязко Данчев и Ясен Стойчев остават в ареста за жестокото убийство в Айтос

Съдията се притесни, че единият от младежите е по джапанки

 

Георги РУСИНОВ

 

Обвинените за убийството на възрастния Асен Пуров от Айтос остават в ареста. Това реши състав на Окръжен съд – Бургас. 20-годишния Желязко Данчев и 16-годишния Ясен Стойчев се явиха в съда при засилен медиен интерес. Те са обвиняеми за това, че на 1-ви срещи 2-ри февруари в съучастие са отнели по особено жесток начин живота на 70-годишния клошар, като са го наръгали 32 пъти с нож и са го пребили с юмруци. При първоначалния разпит пред полицаите младежите обяснили, че са извършили престъплението за удоволствие. Във фаталната нощ двамата се напили и извършили кървавото си деяние, а след това, за да го полеят си допили. „Двамата са пили бира, а след това около литър ракия“, каза пред журналисти адвокатът на Ясен Стойчев – Георги Габровски.

В съда двамата обвиняеми пристигнаха с високо вдигнати глави и не показаха по никакъв начин, че съжаляват за действията си. В съдебната зала останаха безмълвни.

В съдебната зала прокурор Красимира Кателиева заяви, че доказателствата по делото до този момент безспорно сочат, че Данчев и Стойчев са извършителите на убийството. Тя изтъкна, че двамата трябва да останат в ареста, заради бруталния начин на изпълнение на престъплението, защото са лица с висока обществена опасност и има вероятност да се укрият или извършат друго престъпление, ако са с по-лека мярка. „Действали са с жестокост, нямат ценностна система, нямат задръжки и не уважават човешкия живот“, подчерта прокурорът.

Защитата на убийците в лицето на адвокатите Георги Габровски и Добрина Илиева не можа да изтъкне, каквито и да е мотиви, които оневиняват действията на клиентите им.

Адвокат Габровски, който защитава непълнолетния Стойчев се обърна към съда с думите: „Ако прецените, че подзащитния ми наистина е извършител на престъплението, то оставям на вас да решите каква мярка да наложите“.

Адвокат Илиева също се присъедини към защитната теза на колегата си и остави съда да прецени каква мярка да наложи на клиента й – Желязко Данчев.

При последната си дума обвиняемите не пожелаха да кажат нищо, дори и да изразят съжалението си.

След около половин час състав на Окръжен съд – Бургас реши, че и двамата остават в ареста. Съдията изрази искрено притеснение, че единият от младежите е по джапанки и помоли адвокатите да му осигурят обувки за затвора.

Ако бъдат признати за виновни, Данчев го грози от 10 до 20 години затвор, а непълнолетния Стойчев - от 5 до 12 години.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Млада бургазлийка запали апартамента на майка си докато готви
Жена от Айтос пострада при пътен инцидент
Айтозлия почина на място при катастрофа с автобус
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.