Крими
Прокуратурата за убийците от Айтос: Нямат ценностна система и задръжки
TразмерT

Желязко Данчев и Ясен Стойчев остават в ареста за жестокото убийство в Айтос

Съдията се притесни, че единият от младежите е по джапанки

 

Георги РУСИНОВ

 

Обвинените за убийството на възрастния Асен Пуров от Айтос остават в ареста. Това реши състав на Окръжен съд – Бургас. 20-годишния Желязко Данчев и 16-годишния Ясен Стойчев се явиха в съда при засилен медиен интерес. Те са обвиняеми за това, че на 1-ви срещи 2-ри февруари в съучастие са отнели по особено жесток начин живота на 70-годишния клошар, като са го наръгали 32 пъти с нож и са го пребили с юмруци. При първоначалния разпит пред полицаите младежите обяснили, че са извършили престъплението за удоволствие. Във фаталната нощ двамата се напили и извършили кървавото си деяние, а след това, за да го полеят си допили. „Двамата са пили бира, а след това около литър ракия“, каза пред журналисти адвокатът на Ясен Стойчев – Георги Габровски.

В съда двамата обвиняеми пристигнаха с високо вдигнати глави и не показаха по никакъв начин, че съжаляват за действията си. В съдебната зала останаха безмълвни.

В съдебната зала прокурор Красимира Кателиева заяви, че доказателствата по делото до този момент безспорно сочат, че Данчев и Стойчев са извършителите на убийството. Тя изтъкна, че двамата трябва да останат в ареста, заради бруталния начин на изпълнение на престъплението, защото са лица с висока обществена опасност и има вероятност да се укрият или извършат друго престъпление, ако са с по-лека мярка. „Действали са с жестокост, нямат ценностна система, нямат задръжки и не уважават човешкия живот“, подчерта прокурорът.

Защитата на убийците в лицето на адвокатите Георги Габровски и Добрина Илиева не можа да изтъкне, каквито и да е мотиви, които оневиняват действията на клиентите им.

Адвокат Габровски, който защитава непълнолетния Стойчев се обърна към съда с думите: „Ако прецените, че подзащитния ми наистина е извършител на престъплението, то оставям на вас да решите каква мярка да наложите“.

Адвокат Илиева също се присъедини към защитната теза на колегата си и остави съда да прецени каква мярка да наложи на клиента й – Желязко Данчев.

При последната си дума обвиняемите не пожелаха да кажат нищо, дори и да изразят съжалението си.

След около половин час състав на Окръжен съд – Бургас реши, че и двамата остават в ареста. Съдията изрази искрено притеснение, че единият от младежите е по джапанки и помоли адвокатите да му осигурят обувки за затвора.

Ако бъдат признати за виновни, Данчев го грози от 10 до 20 години затвор, а непълнолетния Стойчев - от 5 до 12 години.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Арест за единия от ромите биячи, другите двама излязоха срещу 600 лева гаранция за всеки
Съседите на Манол не подозирали за проблема му
МВР-Бургас: Не е имало нападение над дома на бабата на пострадалия айтозлия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.