Поморие
Проект на скейтпарк обсъди кмета Алексиев с младежи
TразмерT

 

Кметът Иван Алексиев посрещна в кабинета си шестима инициативни младежи, за да им покаже идейния проект за бъдещия скейтпарк в кв. „Св. Георги”. Желанието в Поморие да бъде изградено подобно съоръжение бе заявено от децата още преди две години. Водени от влечението си към игрите на открито и високия адреналин, децата бяха подготвили и подписка в тази насока, включваща десетки техни връстници.

Идеята на проекта е в пространството между ул. „Железничаска” и двора на манастир „Св. Георги Победоносец” да се построи площадка със специални рампи и други съоръжения, на които младите спортисти да усъвършенстват своите трикове с тротинетка, скейтборд, ролкови кънки и велосипед.

 

Разказвайки им за вчерашната си среща с новия дистрикт гуверньор на Ротари България Веселин Димитров и с представители на Ротари клуб – Поморие, кметът Иван Алексиев обясни на децата за начина, по който мечтата им ще бъде реализирана. А именно – чрез сътрудничество между Община Поморие и Ротарианското движение.

С нескрит интерес момчетата разгледаха проекта, като заключиха, че това ще бъде най-добрият скейтпарк в региона и ще им осигури отлични условия за тренировки.

„Разбирам вашето нетърпение и ентусиазъм, деца – каза кметът Алексиев, – но хубавите неща стават бавно. Смятам, че до май месец площадката ще бъде готова, по-важно обаче е тя да бъде изградена съгласно всички изисквания. Само така ще бъде безопасна и удобна за вас и вашите приятели, а родителите ви ще бъдат спокойни.”

Следващата среща с „младежкия инициативен комитет” ще се състои веднага, щом Ротари клуб представи окончателен проект, който впоследствие да бъде реализиран със средства от Община Поморие.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Големи проекти преобразяват Ахелой
В Поморие: Нова компания обслужва градските автобусни линии 1 и 2
Жители на Горица желаят да развиват селото си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.