Бизнес
Признаха „БГ ФИШ“ за междубраншова организация
TразмерT

Дона МИТЕВА

БГ ФИШ стана първата и единствена в България призната между браншова организация. Преди дни Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева подписа заповед, с която признава асоциация на производителите на рибни продукти БГ ФИШ за организация, която обединява всички подсектори на сектор рибарство, а именно: Производство 31,7% /риболов и аквакултура/,  преработка 66,38% и търговия 69,1%.

За всеки от подсекторите изискването е да има по Регламент минимум 25% дял от националното производство. Цифрите по-горе са красноречиви.

„Риболовът  сме го  постигнали с 57 риболовни съда, които са наши членове, от които 22 са лодки. В България има 1860 риболовни съда опериращи в Черно море и регистрирани в ИАРА. Ааквакултурата е плод на 14 ферми за миди, пъстърва, и шаранови видове от общо над 700 регистрирани в България. Преработка и търговията я осъществяваме от 25 предприятия, складове, борси и опаковъчни и експедиционни центрове. В България има общо 50 такива. И тези цифри говорят за прозрачност и предвидимост в работата на нашите членове“, коментира новината в социалната мрежа Изпълнителен директор и представляващ в Асоциация на производителите на рибни продукти БГ ФИШ Йордан Господинов.

Подобни организации има още пет в Европа, а за югоизточна Европа  е само БГ ФИШ.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Изпитание на духа и волята е работата на риболовен кораб
Инспекторите от Агенцията по рибарство – необходимото зло
На аграрния пазар: Истински суджуци, греяно вино и чай от цветчета на алое
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.