Бургас
През 2019 година в Бургас:Над 1000 нови паркоместа и ремонт на основни улици
TразмерT

Улиците „Оборище“, „Екзарх Йосиф“, „Пиротска“, „Алеко Константинов“ са  планирани за ремонт

 

Силвия ШАТЪРОВА

Снимки: Борислав ПЕНКОВ

 

Мащабен ремонт на улици ще продължи и през тази година в Бургас, става ясно от проектобюджета на общината. Предвидени са средства за всички жилищни райони, ремонтите ще се изпълняват поетапно и задължително след подмяната първо на подземната инфраструктура.

През тази година ще започне реконструкцията на най-широкия бургаски булевард „Демокрация“, откъдето ще преминава новият бърз коридор, който ще свързва „Славейков“ с центъра на града. Изборът на фирма вече е в процес, както писа вчера „Черноморски фар“. Само една софийска фирма бе допусната до обществената поръчка.

Другите два големи булеварда, които ще претърпят ремонт са „Захари Стоянов“, „Проф. Яким Якимов“, от кръговото на входа на Бургас до кръговото на КАТ. Реконструкция ще претърпи и част от булевард „Димитър Димов“. Продължава ремонтът на по-малките улици в ЦГЧ, между които улиците „Фотинов", „Възраждане", „Успенска", „Гео Милев",  „Граф Игнатиев", заяви кметът на община Бургас Димитър Николов по време на представянето на проекта за бюджет през 2019 година.

Община Бургас ще кандидатства по две програми за цялостен ремонт на улица „Алеко Константинов".

След ремонти на ВиК-мрежата ще бъдат обновени улиците „Оборище“ „Пиротска“, „Екзарх Йосиф“ след  улица “Славянска“.

Основен ремонт ще претърпи „Александър Велики“ в участъка от „Христо Ботев“ до „Мара Гидик“. Отново ремонт с изграждане на паркоместа ще има за улица „Климент Охридски“ в участъка между „Гладстон“ и „Дебелт“.

Общо 1000 паркоместа ще бъдат изградени, голяма част от тях във „Възраждане“, „Братя Миладинови“. Във „Възраждане“ са в зоната между булевард „Мария Луиза“, „Цариградска“, „Дебелт“. В „Братя Миладинови“ зад блок 57 ще бъдат изградени 80 паркоместа. 

В „Славейков“ ще бъде ремонтиран паркингът над спортна зала „Младост“ и обособени 80 паркоместа.

В последния ден на декември 2018 година бе обявена обществена поръчка за ремонт следващите четири години. Ударните ремонти ще са за 80 млн. лева. Вече се търси изпълнител за извършването на рехабилитацията и поддръжката на общинските пътища, съобщават от администрацията на Димитър Николов. Общата стойност на ремонтните дейности е 80 милиона лева.

 Нови улици ще използват живеещите в центъра на Бургас, в комплексите „Лазур”, „Братя Миладинови”, „Меден рудник”, „Победа” и „Изгрев”. Извършане на строителство ще има и в „Долно Езерово”, „Крайморие”, „Сарафово”.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Спасиха живота на 66-годишен пациент в МБАЛ „Сърце и Мозък”
Сложни мозъчни операции в УМБАЛ Бургас подобряват живота на онкоболни пациенти
Сериозен ремонт на помощното училище извършва Общината
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.