Бургас
Премахват 100 стари автомобила от паркингите
TразмерT

Процедурата отнема до 1 година

Близо 4000 са изчистените возила за 10 години в Бургас

 

Георги РУСИНОВ

 

3948 са освободените паркоместа от 2008-а до днес, след предприети действия от служители на Община Бургас. Това става ясно от отговор на питане на общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Димчо Грудев, които повдигнаха темата за старите автомобили, които заемат места в града.

До месец септември тази година осовободените места от моторни превозни средства, които не са в движение, са 313, като още 100 вече са в процедура по премахване.

От отдел „Контрол и административно-наказателна дейност по опазване на околната среда“ уточняват, че извършват ежедневни проверки за изоставени автомобили. Също така проверяват и сигнали на граждани. Всеки бургазлия може да съобщи за такъв автомобил.

Целият процес, от установяване на излязло от употреба моторно превозно средство до неговото принудително преместване в център за разкомплектоване, изисква спазването на законови процедури и срокове. Те не могат да бъдат нарушавани и често са с продължителност от 9 до 12 месеца.

Калояна Живкова и Димчо Грудев настояват за още по-засилен контрол от страна на общинските служители, тъй като проблемите с паркирането в някои от бургаските комплекси е изключително тежък.

Само през последните месеци Община Бургас изгради няколко нови безплатни паркинги в оживени зони, но ситуацията с паркирането все още е сложна.

Пред „Черноморски фар“ Живкова коментира, че в крайна сметка от администрацията не са им отговорили дали ще има по-мащабна акция по премахване на старите возила – нещо, за което с колегата й Грудев настояваха.

„В отговора пише, че извършват ежедневен контрол. Затова аз призовавам въпреки усилията им, да работят по-сериозно по този казус. Факт е, че има такива коли, а паркоместата са малко. Разбирам ги, че процедурата е много тежка и, че отнема много време. С колегата Димчо Грудев настояваме да бъдат още по-активни в работата си по установяване на такива автомобили, защото дори и едно освободено паркомясто е важно в обстановката, в която живеем“, поясни тя.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Екипажът на задържания панамски кораб ще си търси заплатите чрез съд
УМБАЛ Бургас отчита ръст на пациентите през 2018 г.
Тракийци искат повече пари за субсидия, комисия ги поряза
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.