Бургас
Премахват 100 стари автомобила от паркингите
TразмерT

Процедурата отнема до 1 година

Близо 4000 са изчистените возила за 10 години в Бургас

 

Георги РУСИНОВ

 

3948 са освободените паркоместа от 2008-а до днес, след предприети действия от служители на Община Бургас. Това става ясно от отговор на питане на общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Димчо Грудев, които повдигнаха темата за старите автомобили, които заемат места в града.

До месец септември тази година осовободените места от моторни превозни средства, които не са в движение, са 313, като още 100 вече са в процедура по премахване.

От отдел „Контрол и административно-наказателна дейност по опазване на околната среда“ уточняват, че извършват ежедневни проверки за изоставени автомобили. Също така проверяват и сигнали на граждани. Всеки бургазлия може да съобщи за такъв автомобил.

Целият процес, от установяване на излязло от употреба моторно превозно средство до неговото принудително преместване в център за разкомплектоване, изисква спазването на законови процедури и срокове. Те не могат да бъдат нарушавани и често са с продължителност от 9 до 12 месеца.

Калояна Живкова и Димчо Грудев настояват за още по-засилен контрол от страна на общинските служители, тъй като проблемите с паркирането в някои от бургаските комплекси е изключително тежък.

Само през последните месеци Община Бургас изгради няколко нови безплатни паркинги в оживени зони, но ситуацията с паркирането все още е сложна.

Пред „Черноморски фар“ Живкова коментира, че в крайна сметка от администрацията не са им отговорили дали ще има по-мащабна акция по премахване на старите возила – нещо, за което с колегата й Грудев настояваха.

„В отговора пише, че извършват ежедневен контрол. Затова аз призовавам въпреки усилията им, да работят по-сериозно по този казус. Факт е, че има такива коли, а паркоместата са малко. Разбирам ги, че процедурата е много тежка и, че отнема много време. С колегата Димчо Грудев настояваме да бъдат още по-активни в работата си по установяване на такива автомобили, защото дори и едно освободено паркомясто е важно в обстановката, в която живеем“, поясни тя.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Съветници от БСП подписали тайно от ръководството докладната за референдума
Обрат: Океанариумът става мираж
Правната комисия даде зелена светлина за референдума
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.