Крими
Пребилият до смърт сестра си Борислав се размина с условна
TразмерT

Пребилият до смърт сестра си Борислав Стоянов се размина само с условна присъда. Окръжен съд – Бургас му наложи наказание три години „лишаване от свобода“, което е отложено с четиригодишен изпитателен срок. Съдът му наложи и пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от една година и шест месеца.

Съдът го призна за виновен за това, че на 19 юни по непредпазливост е причинил смъртта на сестра си Десислава Стоянова. Според Прокуратурата, два дни по-рано по време на скандал между двамата, който се разразил към 9-10 часа сутринта, Борислав ударил с ръце и крака сестра си в корема. В резултат на побоя жената е получила разкъсвания на черния дроб и жлъчния мехур и два дни по-късно издъхнала в бургаската УМБАЛ, където била приета за лечение.

По време на делото Борислав многократно се опитва да се изкара невинен. Твърдеше, че обичал сестра си, която обаче била алкохоличка и агресивна. Приятелят й, който бе един от основните свидетели, Борислав нарече ненадеждно пиянде. Същият твърдеше, че е бил заплашван от полицията, както и жената, с която живее на семейни начала.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургазлия издирван от Италия за 11 престъпления остава в ареста
Разбиха нарколаборатория в средецко село
Делото за убийството на Мастара приключи с оправдателни присъди
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.