Любопитно
Правят филм за черноморската кухня
TразмерT

Дарена КАМЕНА

Очаквайте скоро по БНТ филма „Черноморска кухня“, анонсира един от тримата инициатори на проекта – Желязко Каракашев. „С Валентин Иванов ще готвим - „Паламуд на фурна“, „Миди по бургаски“ и „Качамак с домашен суджук“, написа той на стената си в социалната мрежа.

Да припомним, че трима български експерти в сферата на туризма - варненският ресторантьор Желязко Каракашев, туроператорът Желязко Атанасов и хотелиерът Георги Тръпков са се заели да работят за създаването на марка „Черноморска кухня". Своите планове те представиха в Бургас пред колегите си в навечерието на коледните и новогодишни празници. На срещата стана ясно, че известните „Миди по бургаски“, които смятаме за наш специалитет, се приготвят например и в Румъния.

Проектът е обща идея между България, Русия и Турция, която беше обявена по време на среща на министрите на туризма от Черноморското икономическо сътрудничество във Варна през изминалата година.

Идеята за новата марка възниква, след като става ясно, че черноморската кухня не присъства в нито една престижна кулинарна организация. Затова експерти от черноморските държави се захващат да наложат новия бранд. Амбицията е черноморската кухня да влезе в топ 15 на националните кухни в света до 2025 година.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Имен ден празнуват всички, чието име значи "измолен от Бога"
Днес е Денят на морските фарове
Шефът на ИАРА облече потури
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.