Бизнес
Правителството дава над 2 млн. лв. за тол системата и е-винетките
TразмерT

Специализирано звено „Национално тол управление” беше създадено в структурата на пътната агенция с правителствено постановление днес.

Новата структура ще се занимава с електронната система за събиране на пътни такси – за изминато разстояние при превозните средства над 3,5 тона (тол таксите – б.р.) и за време за тези под 3,5 тона (т.нар електронна винетка – б.р.). Агенция „Пътна инфраструктура” ще събира такси и ще осъществява контрол и надзор върху доставчиците на услуги за електронно събиране на тол такси.

Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер до 2 076 109 лева по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството като с тях ще се осигурят текущите и капиталови разходи, необходими за въвеждането на тол системата за превозни средства над 3,5 тона и електронна винетка за леките автомобили.

Ще се обезпечат разходите по експлоатацията на 105 моторни превозни средства, оборудвани с мобилни камери за осъществяване на контрол по републиканската пътна мрежа и по предоставянето на услуги, свързани с приемането на платежни карти в тол системата. Предоставеният ресурс ще послужи и за режийни разходи и наеми за разполагане на 500 терминала за самообслужване, за оборудване на работни помещения в администрацията на „Национално тол управление“ и други дейности.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Нелегално внасят пчели-майки от чужбина
Остават 10 дни за ползване на отстъпката за подадена декларация за доходите по електронен път
Търсят се берачи на ягоди за Испания
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.