Крими
Повдигнаха обвинения на четирима от печатницата за фалшиви милиони
TразмерT

Четирима от задържаните за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на фалшиви банкноти са с повдигнати обвинения. Специализираната прокуратура предстои да повдигне и други обвинения срещу някои от тях - за изготвяне на фалшиви лични документи и държане на наркотици с цел разпространение.

Припомняме, че участниците в групата бяха задържани тези дни в „Слънчев бряг“ и Пловдив.

Печатницата, която е най-голямата за последните 11 години се намирала в подземието на хотел „Кантилена“ в курорта. При акцията бяха намерени над 11 милиона евро и около 2 милиона щатски долара. Двама от четиримата задържани бяха хванати в процес на изготвяне на фалшивите пари в модерно оборудваната за целта печатница.

В дома на единия от обвинените в Пловдив са открити готови фалшиви банкноти с номинал 100 евро на обща стойност 2 милиона и 170 хиляди евро. Освен това спецченгетата се натъкнаха и на фалшиви хартийки с номинал 50 долара. Напечатаните от тях излизаха на 100 хиляди долара. Във въпросното жилище са намерени холограмни стикери за банкноти и за български документи за самоличност, както и машини за поставянето им. Иззети са челни страници за български паспорти, както и 3,5 кг зелена листна маса, реагираща на канабис.

От събраните доказателства, сред които има и специални разузнавателни средства, сочат, че  групата е организирана в началото на годината. Експерти от „Европол“ и „Сикрет сървис“, които съдействат на родните разследващи, твърдят че фалшивите банкноти са с изключително високо качество и трудно биха могли да бъдат разпознати като такива.

Специализираният съд трябва да гледа мерките им за неотклонение днес.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пет кокошки, две патици и десет гълъба станаха жертви на пожар
Пуснаха Пейко Янков срещу 100 бона гаранция
Екстрадираха в родината му казахстанеца източил 1 милион долара
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.