Крими
Потвърдено! Теньо ще лежи 25 години за убийството на приятелката си
TразмерT

Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата от 25 години затвор на Теньо Енчев, признат за виновен от две съдебни инстанции за зверското убийство на 20-годишната си приятелка Ивета Тенева от Айтос.

Инцидентът е от 16 юни миналата година. Тогава около 19:30 – 20:00 часа в Айтос, в дома им на улица „Хаджи Димитър“ 12, Теньо умишлено умъртви по особено мъчителен начин и с жестокост приятелката си и майка на детето му.

Бившият пандизчия призна вината си пред първоинстанционния съд, като делото протече по съкратената съдебна процедура. Поради това вместо доживотен затвор, присъдата му бе намалена на 25 години, при първоначален строг режим на изтърпяване.

В съдебния акт на Апелативен съд – Бургас е посочва, че по време на съжителството им с подсъдимия, пострадалата Ивета системно и често е била малтретирана физически и психически. Сигнали за домашно насилие многократно са подавали техни съседи.

„Съдът е приел извода, че Енчев е причинил смъртта на младата жена с особена жестокост и по особено мъчителен за нея начин. Мъжът е определен от вещи лица и свидетели като агресивна личност, склонна към садизъм, отмъстителност и свирепост. Той е извършил престъплението в условията на умисъл, осъзнавайки, че може да причини смъртта на жената, но напълно игнорирайки този факт е продължил да нанася удари. Тежкия побой е продължил около половин час, в което време подсъдимият е чувал стоновете на пострадалата, виждал я окървавена, но е прекратил насилието едва когато е възприел изпадането й в безсъзнание“, се посочва в мотивите на съда.

Той е осъден и да заплати кръвнина на сина си Атанас в размер на 200 000 лева и на майката на убитата – 150 000 лева.

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване или протест пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Спипаха помориец зад волана с над 2 промила алкохол в кръвта
Блъснаха мъж на пешеходна пътека в Бургас
Двама пострадаха след катастрофа в Каблешково
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.