Спорт
Последни напъни за спасяването на стадион „Черноморец“
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Последни напъни за спасяването на стадион „Черноморец“ правят с общи усилия кметът Димитър Николов и Общински съвет – Бургас. Днес на редовната си сесия за април общинските съветници дадоха разрешение за отпускане на заем в размер на 50 000 лева на ПСФК „Черноморец Бургас“ АД, за да може дружеството да покрие неизплатените си трудови възнаграждения в размер на 29 587 лева. Дългът е натрупан в периода март 2017-а – юни 2018-а.

Бургаски окръжен съд образува и дело за обявяване на несъстоятелност на дружеството.

„Пробвахме с добро, но явно не става. Отсрещната страна продължава да крие документи и дори не бяхме допускани до общите събрания. Явно няма да се постигне консенсус. Едва ли тези 50 000 лева ще спасят стадион „Черноморец“, но поне ще е някакво начало. Стадионът бе в отвъдното и успяхме да го пратим в реанимация“, каза Константин Бачийски от НФСБ-СЕК.

Освен тази докладна съветниците приеха и друга от Димитър Николов за възлагане на спешна държавна финансова инспекция. С проверката се цели да се спре евентуалното обявяване в несъстоятелност на ПСФК „Черноморец Бургас“ АД и продаването на имотите му.

Пред журналисти кметът Николов изрази увереност, че общината ще си върне активите, но това трябва да стане само по законен начин.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът Димитър Николов поздрави Антон Коджабашев за 60-годишнината
Цесекарят, който се влюби в Бургас
Живко Табаков:На Бургас е нужен ресорен зам.-кмет по спорта
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.