Бургас
Посланикът на Кралство Испания бе на посещение в Бургаската търговско-промишлена палата
TразмерT

Посланикът на Кралство Испания в България Н.Пр. г-н Алехандро Поланко проведе протоколна среща с председателя на Бургаската търговско-промишлена палата Цанко Иванов. Посещението бе част от двудневната програма на дипломата в Бургас.

Инж. Иванов изрази задоволството си от визитата и отбеляза, че през 2020 г. се навършват 110 години от началото на дипломатическите отношения между двете държави. Той представи дейността на Палатата, направи преглед на търговско-икономическите отношения и подчерта големия брой български граждани, които живеят и работят в Испания. Председателят отправи молба за предоставяне на данни за контакт с подходяща регионална палата в Испания, с която БсТПП би могла да си сътрудничи. 

Посланик Поланко благодари за срещата и заяви, че сведенията за българо-испанските връзки датират далеч преди началото на дипломатическите отношения. За сънародниците ни в Испания дипломатът отбеляза, че те са много добре приети и с 56-те си български училища средиземноморската държава е водеща в Европа по създадени благоприятни условия за съхраняване на културната ни идентичност зад граница. Бяха разгледани въпросите за преобладаващите сектори на експортно ориентираните фирми от областта, възможности за организиране на специализирани бизнес форуми и преодоляване на структурните различия между българските и испанските палати.

Посланикът бе придружен от делегация от Посолството на Кралство Испания в състав съветник г-н Хосе Андрес Сантос, съветник по културните въпроси г-жа Анхелес Аластруе, търговско- икономически съветник г-жа Ева Поведано и от почетния консул на Кралство Испания във Варна г-н Христо Досев.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Шеф Манчев се възхити от участници в състезание на ТОХ-а
Полицията издирва този мъж, виждали ли сте го?
Строителната гимназия избра тазгодишните Баш майстори
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.