Созопол
Породисто куче издъхна в адски мъки в Созопол
TразмерT

Собственикът му Атанас Николов търси правосъдие

 

Георги РУСИНОВ

 

Породисто куче алабай е издъхнало в адски мъки в апартамент в Созопол. За ужасяващата гледка, която заварил собственикът му Атанас Николов от Бургас, той разказа пред „Черноморски фар“. Съкрушеният мъж ни потърси в редакцията, за да разкаже драматичното си изживяване.

Ангажираността на изданието към екологичната тема и насилствената смърт на домашни  любимци в Сарафово  го накарала да се обърне към вестника.

Като всеки собственик на домашен любимец Атанас описа кучето си с много любов. „Шестгодишно беше, аз го взех малко по-голямо. То беше печелило медали, породисто животинче. А тя тази порода е много рядка. На Путин подариха такова преди време. Аз го гледах във Варна, защото живеех там. Впоследствие го закарах в Созопол. Не го пусках в двора, само вкъщи си стоеше. Аз подчертавам, това куче го гледам само на етажа, с мен спи, с мен яде, на никого не пречи, шум не вдига, душичка. Конфликт имах с комшийката над мен. Неведнъж се е оплаквала, че мирише“, обяснява със сълзи на очи той, спомняйки си четириногия си приятел.

Драмата се разиграва миналия понеделник. Атанас в неделя нощувал в Бургас. В понеделник сутринта хванал автобуса за курортния град.

„Ходих да си видя обектите, прибирам се и какво да видя – всичко вътре в кръв и вътрешности, още не мога да го измия. От там, качвам го на колата веднага, карам го в Черноморец – там не работи ветеринарната клиника, тръгнах веднага към Бургас.  Другият проблем е, че няма един дежурен ветеринарен кабинет в Бургас. Във Варна има три. В последния момент  се сетих за ветеринар в „Изгрев“. Успях да стигна някак до там и точно пред кабинета умря горкото. Предаде се. Погледна ме в очите и издъхна, сякаш, за да се сбогува“, едвам промълви последните думи Атанас.

И с още по-разтреперен глас продължава: „Забравих отворен прозореца на банята, само него и някой му хвърлил антифриз. Прибирам се, а кучето в страшни мъки. Изповръщало си вътрешностите горкото. Само онзи прозорец бе отворен. Болен съм за това куче, болен съм. Кръвно вдигнах, щях да получа инсулт. Аз съм на първия етаж, ниско е, достатъчно е някой да подхвърли нещо, не е необходимо да си баскетболист да вкараш един кош. И моята кучка понеже е задушно и горещо, явно е отишла в банята да се разхлади на плочките. Тя е добра, толкова добра, душичката. С деца е живяла, дресирана е. И е взела милата това, което са й хвърлили. Умря в мъки това животинче“, продължава покъртителната история Атанас.

Той бе толкова афектиран от случилото се с домашният му любимец, че дори не пожела да покаже нейна снимка.

Сега той иска само справедливост за отровеното си куче. „Божи човек съм. Понеже съм моряк, три пъти съм ходил до Божи гроб и вярвам, че такива гадости се връщат на тези, които ги правят. Животинката не е виновна! Да не се беше мъчило горкото, да не ме е яд. А то, четири-пет часа се мъчи“, заявява вече с гняв в гласа опечаленият стопанин.

Още по-разочарован е, че след смъртта на четириногия му приятел созополската полиция не му обръща внимание. „Казаха ми: „Айде разберете се там, за да не стават проблеми“. Какво пречеше животинката на някой, какво?“, ядосва се той, постоянно припомняйки си трагичната смърт на кучето.

След като пристигна в редакцията ни и разказа ужасяващото си преживяване, насочихме Атанас към Пето Районно управление – Бургас, тъй като има постоянен адрес  в „Зорница“.

„Инспекторката ми обясни, че в Созопол най-вероятно са ме отпратили, защото са много претоварени. Отделно звено към полицията, което да е „Зоополиция“ нямало. Казаха ми да си пусна жалба в Районното в Созопол, а там ще натоварят някой от районните инспектори“, каза той.

В последния ни разговор с мъжа стана ясно, че все пак е подал жалба в созополската полиция и явно са му обърнали внимание. „Днес ми казаха, че може и да не е хвърлена през прозореца отровата, а някой дори да е влизал в апартамента“, обясни Атанас в телефонен разговор.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Созопол празнува Никулден
„Голямото сърце“ в Созопол даде начало на Коледните празници
Старото военно училище на остров Свети Кирик става център на археологията
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.