Поморие
Поморие влиза в картата на „Черноморска кухня“
TразмерT

Дона МИТЕВА

В Поморие ще бъде изграден Център за изучаване и реализиране на гастрономическия проект. С новината се похвали в социалната мрежа Желязко Атанасов, един от двигателите на идеята за създаване на „Черноморска кухня“.

Приключи осемдневното посещение на Ръководството на Федерацията на ресторантьорите и хотелиерите (ФРИО) на Русия в България.

В хода му, президентът на Федерацията - Игор Бухаров, направи представяне на проект „Черноморска кухня“ пред Софийския българо-руски бизнес форум в областта на туризма, което се превърна в най-атрактивната част от него.

През останалите дни заедно с вицепрезидента на Федерацията Владимир Баканов, който е и президент на международния комитет по развитие на черноморската кухня, посетиха няколко винарни и се запознаха с туристическите забележителности в околностите им.

За  радост  на жителите на Поморие, градът официално влезе в картата на проекта „Черноморска кухня“ като място, в което ще бъде изграден Център по изучаване, развитие и популяризирането му. В тази връзка, в края на посещението, от Сдружението за развитие на черноморския гастрономически туризъм бе организирана работна среща с кмета на Община Поморие - Иван Алексиев. На нея бяха обсъдени възможните точки за сътрудничество и взаимодействие. В края на срещата бе отбелязано, че с реализацията на Центъра на черноморската кухня в Поморие, градът ще придобие особен статут и ще може да привлича значително повече платежоспособни туристи от цял свят.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Поморие кандидатства с проекти за зелените площи в 6 населени места
С много настроение Поморие отбеляза своя празник
Поморие отбелязва днес своя празник
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.