Поморие
Поморие стана част от Европейската седмица на спорта
TразмерT

Поморие стана част от Европейската седмица на спорта #BeActive, чийто национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта. Като специални гости на събитието в града пристигнаха Айлин Дахилова – Василева – началник на кабинета на министър Кралев и световната шампионка Станка Златева. Малко преди официалния старт на уроците, кметът Иван Алексиев посрещна гостите в кабинета си, разказвайки им повече за местните спортни клубове.

Всяко дете имаше възможност да се включи и в последвалия открит урок по борба, който изнесе лично легендарната Станка Златева в спортен комплекс „Поморие”. С помощта на Георги Вражев – треньор на местния клуб „Спартак”, тя загря младите състезатели и им демонстрира няколко ключови техники на тепиха.

„Спортът е здраве, сила, талант, разум и дисциплина. Дори и да не станем големи спортисти, спортът ще ни научи на много неща и ще ни помогне да стоим по-добре в обществото. Затова, деца, нека да спортуваме по-често и да бъдем активни!“ Това каза световната шампионка в края на атрактивната си тренировка.

Открит урок по хандбал се проведе на многофункционалната спортна площадка със съдействието на преподавателите от СУ „Иван Вазов” и треньорите от Общински хандбален клуб „Поморие” – Александра Василева, Красимира Каръкова и Петя Митева. Повече от 70 ученици се включиха активно в играта и стриктно изпълняваха указанията на опитните хандбалисти.

Като благодарност за приноса в развитието на спорта, кметът Иван Алексиев връчи на Станка Златева специален плакет от Община Поморие. Плакет за Министерството на младежта и спорта бе връчени на началника на кабинета Айлин Дахилова – Василева.

За вложеното в откритите уроци старание и ентусиазъм учениците от СУ „Иван Вазов” получиха тениски, шапки и топки, осигурени от Министерството на младежта и спорта и от Община Поморие.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Големи проекти преобразяват Ахелой
В Поморие: Нова компания обслужва градските автобусни линии 1 и 2
Жители на Горица желаят да развиват селото си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.