Поморие
Поморие посрещна новата учебна година с по-добра среда за обучение
TразмерT

3176 деца и младежи  прекрачиха прага на учебните заведения в Община Поморие. От тях 2236 ученици и 940 възпитаници на детски градини.

 

Със средства от общинския бюджет в няколко от училищата тази година бяха предприети мерки за подобряване на условията за обучение. Сред тях са покривът на ОУ „Христо Ботев” в Бата, който бе подменен, и спортните площадки в НУ „Константин Величков” Габерово и ОУ „Елин Пелин” Дъбник. В ОУ „Христо Ботев” Поморие класните стаи бяха частично ремонтирани. Именно там кметът Иван Алексиев откри учебната година и присъства на първия учебен час в два от първите класове.

 

В СУ „Иван Вазов” Поморие празникът бе уважен от евродепутата от ЕНП Асим Адемов и народния представител Ася Пеева. Със средства по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. училището посрещна своите възпитаници в напълно обновена, приветлива и енергийно ефективна сграда. Успоредно с работите по саниране, Община Поморие направи цялостен ремонт на учебното заведение и на стария физкултурен салон. В довършителен етап са и дейностите по проекта на компания Шел за изграждане на комбинирана спортна площадка в двора.

 

Във всички училища в общината учебната година започна тържествено, в присъствието на учители, ученици, родители, представители на местната и държавната власт.

 

И тази година кметът Иван Алексиев спази традицията, подарявайки на всички 252 първокласници красива книжка с много илюстрации, български стихотворения и с послание лично от него.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Големи проекти преобразяват Ахелой
В Поморие: Нова компания обслужва градските автобусни линии 1 и 2
Жители на Горица желаят да развиват селото си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.