Крими
Половин година затвор и глоба за пиянде-шофьор
TразмерT

Шофирал с отнета за това книжка, опитал да подкупи ченгета

 

Бургазлията Димитър К. ще лежи шест месеца в затвора за това, че е дал подкуп на полицаи от 100 лева. Той ще плати и глоба от 1000 лева за това.

Бургаският апелативен съд измени присъдата на окръжния съд и преквалифицира деянието от довършен подкуп в опит. В останалата част първоинстанционният съдебeн акт е потвърден. Магистратите са постановили наложеното наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца да бъде изтърпяно ефективно при първоначален общ режим.

Случаят е от 18 юли 2017-а година. Тогава 5 минути след полунощ, в средецкото село Дюлево, полицаи от Районното в града спрели за проверка „Опел Комбо“, управляван от Димитър. Подсъдимият бил без книжка. Наложило се полицаите да направят дистанционна проверка, която показала, че документът му е отнет от органите на реда. Димитър отказал да бъде проверен за алкохол и наркотици, както и да даде кръвна проба за химичен анализ.

Ченгетата го уведомили, че за извършените нарушения ще му съставят акт. Тогава мъжът се приближил до служебния автомобил, отворил дясната врата и поставил върху таблета на полицаите две банкноти от по 50 лева с думите „Дай да се оправим“. Полицаите го задържали незабавно за опит за подкуп.

Самият Димитър има няколко осъждания за шофиране в пияно състояние. Санкциониран е със седем броя влезли в сила наказателни постановления, като спрямо него са издадени четири броя заповеди за прилагане на принудителни административни мерки. Подсъдимият е шофирал многократно с отнета книжка.

Съдът е приел, че Димитър е действал с пряк умисъл, съзнавайки общественоопасния характер на извършеното, знаел е, че е употребил алкохол, видно от самопризнанието му в съдебно заседание пред първоинстанционния съд. Наясно е бил, че поведението му е неправомерно и какви санкции биха последвали, поради което е опитал да избегне понасянето на отговорност за това свое деяние.

Решението на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Двама пострадаха след катастрофа в Каблешково
Младеж издърпа телефона от ръката на бургазлия
Откриха 7 кг трева в избата и жилището на помориец
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.