Спорт
Полемиката около Европейското по водна топка и басейните продължава
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Полемиката около Европейското първенство по водна топка и басейните продължава. Четирите плувни клуба – СК „Акулите“, ПК „Метропол“, ПК „Започни да плуваш“ и КВС „Бургас“ изпратиха второ отворено писмо до медиите и бургаската общественост. В него те изразяват становището си, че с първото си писмо не са били срещу спорта и конкретно Европейското първенство по водна топка и гостуващите отбори на Саудитска Арабия, Русия и Израел. Те недоволстваха, че от ОП „Спортни имоти“ са редуцирали часовете на децата в клубовете за басейн „Флора“ в пояса между 6:30 часа и 8:30 часа, именно заради спортния форум, който ще се проведе на Парк „Арена ОЗК“.

„Тези събития показаха как ръководните органи на ОП „Спортни Имоти” не успяха да се справят организационно. Датата на Европейското първенство е излязла доста отдавна в календара на Община Бургас и съответно никой не си е направил труда да съобрази датите на гостуващите лагери с графика на бургаските плувни клубове“, посочват във второто си писмо клубовете.

Недоволните посочват, че и парите, които клубовете генерират за ОП „Спортни имоти“ не са малко.

„И тъй като се споменава за задълженията на обществото, сме длъжни да напомним, че спортните обекти – стопанисвани и отдавани под наем от ОП „Спортни Имоти“  са построени от данъците на гражданите на Бургас и като такива точно техните деца би трябвало да са с предимство“, завършват те.

Припомняме, че директорът на ОП „Спортни имоти“ Живко Иванов заяви пред „Черноморски фар“, че най-натоварени ще са 5 от 10-те дни, в които ще се провежда Европейското първенство по водна топка. През останалото време по думите му ще има възможност бургаските клубове да тренират. Иванов добави и че след негова проверка е установил ,че единствено възрастовите групи на юноши и девойки старша възраст не са приключили с Републиканското първенство. За тях той увери, че е намерил начин да ги вмъкне в графика на басейн „Флора“. За чуждестранните отбори пък Иванов поясни, че резервациите са правени преди 8-10 месеца, като не пропусна да отбележи факта, че дори и техните часове са редуцирани наполовина.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Нефтохимик се завръща в Бургас, сменят името на стадион Лазур
Нефтохимик с куп кадрови проблеми преди мача с ЦСКА 1948
Звезденбург (Бургас) се завърна с купа от Украйна
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.