Бургас
Подписка срещу „зелената зона“ започват търговци
TразмерT

Подписка срещу въведената и през почивните дни „зелена зона“  в района на Северния плаж започват търговци. Повечето от  тях стопанисват обекти на ивицата и алеите на Морската градина в тази част. В подписката те настояват да се промени режима на паркиране, който бе въведен през декември.

Подписката ще бъде оформена като докладна записка от Живко Табаков от Движение България на гражданите и входирана  в местния парламент.

Още когато се гласуваше „зелената зона“ той се обяви против това тя да функционира през почивните дни, защото така се удря срещу дребния и среден бизнес. Табаков допълни, че е разочарован от това, че тогава не е срещнал подкрепа от страна на колегите си в групата на Реформаторския блок, които са в местния парламент.

Според него зелената зона не създава равни условия между търговците на двете бургаски ивици, както и между стопаните им.

Най-вероятно зоната ще доведе то отлив на туристи от северната част на ивицата, смятат и потърпевши.

През декември зоната бе приета с идеята да се регулира паркирането в района на Морската градина през летния сезон. Тя ще е активна от май до октомври, всеки ден в часовете от 11 до 20 часа, а през уикенда в района на Приморски парк ще се плаща от 9 до 20 часа. Целта, с която се предлага промяната е да се установи траен ред за паркиране и нормално движение на всички превозни средства в района.  Да оптимизира трафика и да гарантира безопасното движение не само на автомобили, но и на пешеходци и колоездачи. Да посрещне нуждите и да откликне на необходимостта от контрол при паркирането на постоянно нарастващия брой автомобили в района и особено в рамките на летния сезон. Да се използват оптимално възможностите на уличната мрежа за обособяването на паркоместа, предвид градоустройствените особености, като успоредно с това бъдат съобразени с новата организация на движението, проекта за Интегриран градски транспорт, системата от велоалеи и действащите подробни устройствени планове.

Месец по –късно съветниците гласуваха да се изгради и платен паркинг  за 70 места. Те ще са по улиците „Поморийска“ и ул. “24-ти Черноморски пехотен полк“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
77-годишен мъж от Копривщица проходи след 10 години в количка
Община Бургас призовава: Не изхвърляйте гумите безразборно, предайте ги за разделно събиране на отпадъци
Димитър Николов защити данъка върху старите автомобили
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.