Бургас
Подписка срещу „зелената зона“ започват търговци
TразмерT

Подписка срещу въведената и през почивните дни „зелена зона“  в района на Северния плаж започват търговци. Повечето от  тях стопанисват обекти на ивицата и алеите на Морската градина в тази част. В подписката те настояват да се промени режима на паркиране, който бе въведен през декември.

Подписката ще бъде оформена като докладна записка от Живко Табаков от Движение България на гражданите и входирана  в местния парламент.

Още когато се гласуваше „зелената зона“ той се обяви против това тя да функционира през почивните дни, защото така се удря срещу дребния и среден бизнес. Табаков допълни, че е разочарован от това, че тогава не е срещнал подкрепа от страна на колегите си в групата на Реформаторския блок, които са в местния парламент.

Според него зелената зона не създава равни условия между търговците на двете бургаски ивици, както и между стопаните им.

Най-вероятно зоната ще доведе то отлив на туристи от северната част на ивицата, смятат и потърпевши.

През декември зоната бе приета с идеята да се регулира паркирането в района на Морската градина през летния сезон. Тя ще е активна от май до октомври, всеки ден в часовете от 11 до 20 часа, а през уикенда в района на Приморски парк ще се плаща от 9 до 20 часа. Целта, с която се предлага промяната е да се установи траен ред за паркиране и нормално движение на всички превозни средства в района.  Да оптимизира трафика и да гарантира безопасното движение не само на автомобили, но и на пешеходци и колоездачи. Да посрещне нуждите и да откликне на необходимостта от контрол при паркирането на постоянно нарастващия брой автомобили в района и особено в рамките на летния сезон. Да се използват оптимално възможностите на уличната мрежа за обособяването на паркоместа, предвид градоустройствените особености, като успоредно с това бъдат съобразени с новата организация на движението, проекта за Интегриран градски транспорт, системата от велоалеи и действащите подробни устройствени планове.

Месец по –късно съветниците гласуваха да се изгради и платен паркинг  за 70 места. Те ще са по улиците „Поморийска“ и ул. “24-ти Черноморски пехотен полк“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Продължава обработката на тревните площи за кърлежи
Стъпваме по "Богориди" върху карта на Стария Бургас
При огромен интерес започна „Европейската нощ на музеите”
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.