Любопитно
Подготовката за Хелоуин е в ход
TразмерT

Дона МИТЕВА

Хелоуин набира все повече последователи в Бургас и с наближаването му, особено в големите магазини, вече се появиха маски от всякакъв вид, освен големия набор от тикви. Мнозина шегаджии, поддръжници на българските традиции, призовават от есенния дар обаче да не се правят фенери, а да се сварят, изпекат или пък да се направят сладкиши. И всички да заложат на кукерите като български вариант за маскиране.

Въпреки призивите, католическият празник, привнесен у нас, се превърна в добра търговска основа, а и повод за забавление.

Все по-актуални стават партитата за празника, които се организират от различни заведения в града или пък от агенции. На част от тях се задава предварително определена вътрешна тема – например – вещици, или пък духчета, паяци, прилепи и др.

Другаде пък се залага на фантазията и разнообразието. Професионални студия за гримове в Бургас предлагат специален грим за фаталната нощ, такъв, че да не затруднява онзи, който го носи и в същото време да е достатъчно ефектен. Гримът може да е както за жени, така и за мъже. Голяма част пък от родителите се пробват и сами да направят интересен грим на децата си, подходящ за празника.

В различните вериги магазини могат да се намерят очила с падащи очи за около три лева, дяволски рога и тризъбец за под пет лева, различни маски, като се започне от тази на човека – паяк и се премине през неизменната тиква, череп, вампир и какво ли още не.

Разнообразието при насипните бонбони също е много голямо, както и разпространяващите се в социалната мрежа идеи за сладки, торти, кексове и какво ли не, които да бъдат приготвени специално за празника. Също така има много сладкарски ателиета, в които с удоволствие могат да приготвят бисквити или други лакомства по идея на онзи, който е решил да се отдаде на духа на Хелоуин.

По-смелите и зрели бургазлии и бургазлийки пък, обикаляйки по магазините с децата си, за да им търсят маски, използват момента, за да се пременят с някоя нестандартна шапка, маска или пък пелерина и да си направят поредното селфи за социалната мрежа.

И колкото мъжете да обичат да се шегуват, че това е празник за жените, защото те по подразбиране са вещици, нощта на 31 октомври срещу 1 ноември може да бъде забавна и за двата пола.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
54 години от Мальовишката трагедия
Отзвук от Фестивалите на рибата и виното в Бургас
Вижте коледната програма на Община Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.