Спорт
Почетният президент на Черноморец чукна 70 години
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Почетният президент на „Черноморец“ Тома Томов навършва днес 70 години. Легендарната фигура в отбора на „акулите“ заема поста президент на клуба през 80-те и 90-те години на миналия век. След практическия фалит на ПСФК „Черноморец“, бизнесменът отново изиграва основна роля за спасението на марката и името на отбра. Именно той бе инициаторът и основен мотор в учреждаването на „Черноморец 1919“, който да продължи славните традиции на „акулите“. Точно поради тази причина на 1 август тази година „синята“ част от Бургас можеше да вдигне наздравица за вековния юбилей на тима.

Пред вестник „Черноморски фар“ Томов сподели, че ще отпразнува 70-годишнината си на няколко пъти през септември. Днес той ще почерпи персонала си от 50 човека във фирма „Томи“, а в следващите дни предстои това да направи и с треньорите в клуба, футболистите от мъжкия отбор, както и с негови приятели в квартал „Сарафово“.

„Освен това се очаква през този месец в Бургас да пристигне и родата на жена ми, с които също ще отбележим рождения ми ден. Просто не мога да събера наведнъж всички мои близки и приятели“, допълни той.

Освен традиционните пожелания за здраве, щастие и дълголетие, Томов си пожела и повече радостни моменти с любимия „Черноморец“, вярвайки, че още тази година „акулите“ ще успеят да се завърнат в професионалния футбол на България.

Екипът на вестник „Черноморски фар“ също поздравява Тома Томов за неговия празник, пожелавайки му здраве, щастие и много радостни моменти със семейството и любимия клуб.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Много емоции и зрители на Рали Бургас 2019
Загуба отдалечи Черноморец от завръщане в професионалния футбол
Гол в добавеното време донесе победата на Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.