Любопитно
По-студено и с летни бури през новата седмица
TразмерT

Времето ще бъде нестабилно

 

Седмицата започва с нестабилно време. Над страната преминава студен атмосферен фронт. Валежите в Северна България, започнали през нощта от запад на изток, ще продължат в сутрешните часове в Североизточна България, предава Нова ТВ. Следобед очакваме краткотрайни превалявания, по-значителни в Южна и Югоизточна България – летни бури със силни пориви на вятъра и интензивен валеж.

Температурите днес остават високи в южната половина на страната, където термометрите ще показват 35-36 градуса. В Северна България жегата ще отстъпи място на прохладата и термометрите ще показват стойности между 28 и 32 градуса. Вятърът ще е по-осезаем днес около и следобед в Дунавската равнина, където скоростта на поривите ще гони 50-60 километра в час.

Около Черноморието в понеделник също се очакват превалявания около обяд и в ранния следобед. Температурите в горещите часове на север ще са между 27 и 30 градуса, а на юг – около 32-33 градуса. Температурата на морската вода – 26-28 градуса. Вълнението – слабо, с височина на вълната до метър.

До средата на седмицата времето ще остане неустойчиво. Във вторник валежите ще са по планините и на североизток. В сряда над страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт, с който очакваме краткотрайни, но интензивни валежи с гръмотевични бури и градушки. Явленията ще са по-добре изразени в южната половина на страната. Температурите рязко ще се понижат от сряда до петък и средната за страната максимална температура ще е около 25-26 градуса.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
54 години от Мальовишката трагедия
Отзвук от Фестивалите на рибата и виното в Бургас
Вижте коледната програма на Община Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.