Айтос
По общински проект ремонтират Дома за стари хора в Айтос
TразмерT

Преди две години, пак по общински проект, Домът беше саниран

Община Айтос обяви процедура за определяне на изпълнител на строително- монтажните работи по проект „Подобряване условията на живот в Дом за стари хора „Св. Великомъченик Димитрий Солунски“ - град Айтос. Прогнозната стойност на дейностите е  за 29 709.53 лв. и офертите на участниците не трябва да надхвърлят максималния одобрен бюджет на поръчката. Срокът за подаване на офертите е 23 май 2019 година.

Договорът за финансиране беше подписан от кмета Васил Едрев и изпълнителния директор на Фонда, Марина Сарадинова и влиза в сила на 01.06. 2019 г., със срок на действие до 31.10 2019 г.

С проектното предложение Община Айтос кандидатства за финансова помощ и получи одобрението на фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика. Основните дейности по проекта са насочени към извършване на текущ ремонт - нова мазилка, удобен достъп, ремонт на сервизните помещения, нови облицовки на санитарните възли, гранитогрес по подовете, ново санитарно оборудване, подмяна на ВиК-системата с PVC-тръби и подмяна на елинсталацията, алуминиева и PVC-дограма, ремонт на прилежащия терен, ремонт и хидроизолация на терасата.

С реализацията на проекта ще бъде подобрена жизнената среда на обитателите на Дома, 32-ма възрастни хора. Ще се създадат условия за повишаване качеството на грижата и ефикасността на предоставяните социални услуги.

Това е вторият проект, по който Фонд „Социална закрила” инвестира средства по общински проект в Дома за стари хора в Айтос. В края на 2016 година беше реализиран проект „Полагане на топлоизолация по външни фасади на Дом за стари хора „Св. Великомъченик Димитрий Солунски”- град Айтос, община Айтос, област Бургас” на обща стойност 23 999.71 лв. Сградата беше изцяло санирана, сега предстои да бъде обновена отвътре.

През 2018 година беше реализиран друг проект за Дома по Оперативна програма: Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г., процедура „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“. По проект „Социални иновации в грижата за възрастните хора” на стойност 170 203 лв. Общината, в партньорство с „Хомек АБ", Швеция, за първи път в България разработи процедура и учебна програма, по която да се подготвят и обучават кадри по професията „под-сестра“. Другата иновация по проекта беше за предоставяне на грижи на възрастни хора на майчиния им език.

Проектите са в изпълнение на приоритетите в социалната политика, заложени в Общинския план за развитие на Община Айтос 2014-2020 г.;

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Газова бутилка избухна в дома на айтозлия
Хиляди в очакване на мотокроса в Айтос на 20 октомври
Айтос посрещна чудотворната икона на Пресвета Богородица Касперовска
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.