Спорт
Плувен маратон в Несебър за празника на града
TразмерT

За единадесета година в Несебър ще се проведе плувен маратон по случай празника на града – 15 август. Организатори са Общината и спортен клуб по водни спортове – „Месембрия”. Стартът ще бъде даден от точка на 1.5 км югоизточно от Морска гара Несебър (плаващ старт), като участниците в маратона ще бъдат транспортирани до там с туристически кораби. Финалът ще бъде на плажа пред Морска гара. Тази година мястото за регистрация на участниците е амфитеатърът в Стария Несебър в часовете между 8:30 и 9:30 чaсa.

Участници в състезанието могат да бъдат лица над 9-годишна възраст в отлично здравословно състояние.
По традиция на първия преплувал разстоянието, кметът на общината Николай Димитров ще връчи осветена икона на Света Богородица. Останалите награди са купи, грамоти и парични награди, като за най-малките участници са предвидени и предметни награди.
Стартът на състезанието ще бъде даден около 10 часа на 15 август преди вдигане на националния флаг пред крепостните стени. Награждаването ще се състои от 11:30 часа на амфитеатъра.
От организационния екип уведомяват всички състезатели да се регистрират с предварително попълнени декларации с цел по-бърза обработка на данните.
Осигуряването на маратона ще се осъществи от Дирекция ИА „Морска администрация”, Гранична полиция – Бургас, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и доброволци.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Отборът на Поморие напусна Втора лига
Диян Петков: Доволен съм от представянето ни до момента
Руски волейболен гранд идва в Бургас за мач с Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.