Поморие
Първолаците в Поморийско с безплатни прегледи на зъбите
TразмерT

Първолаците в община Поморие ще могат да минат безплатни прегледи на зъбите, съобщават от пресецентъра на морския град. Това ще станв възможно благодарение на инициативата „С усмивка при зъболекаря“, която ще продължи до 15 декември. Кампанията ще се проведе и в още няколко общини на Бургаска област: Бургас, Айтос, Созопол, Средец и Несебър.

В Поморие тя ще обхване 253 деца или 16 паралелки от всички 11 училища на територията на общината. Прегледите ще се извършват с предварително записване и в присъствието на родител. В сайта на РУО – Бургас ще бъдат поместени адресите на всички зъболекарски практики, предоставящи безплатни прегледи за малчуганите, сред тях е и д-р Гергина Милкова от Поморие.

„Образованието на децата е основен приоритет както за Община Поморие, така и за правителството. Приели сме единен стандарт за здравно, екологично и гражданско образование и смятам, че в област Бургас тази политика ще се провежда успешно, именно благодарение на взаимодействието между родители, учители и институции”, заяви кметът Иван Алексиев.

Той е провел среща със заместник-областния управител проф. д-р Севдалина Турманова, инж. Виолета Илиева – началник на РУО – Бургас и заместник-председателя на БЗС – Бургас д-р Богдан Димитров.

„Подехме тази инициатива, защото нито една институция не би могла да се справи сама със здравето на децата”, коментира инж. Илиева.

Инициатива се провежда за първи път в областта по идея на районната колегия на Български зъболекарски съюз, с подкрепата на Областна управа, Регионално управление на образованието и Община Бургас. Тя ще обхване 2948 от общо 3672 първокласници на територията на Бургаска област. Целта е да се осигури навременна профилактика и диагностициране на най-честите заболявания на устната кухина в тази възраст.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Големи проекти преобразяват Ахелой
В Поморие: Нова компания обслужва градските автобусни линии 1 и 2
Жители на Горица желаят да развиват селото си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.