Спорт
Първият тренировъчен център по ушу в ЕС ще е в Меден рудник
TразмерT

Президентът на БФУ издига мащабната зала върху собствен терен в най-големия комплекс в Бургас

Най-големият жилищен комплекс на Бургас ще се превърне в световен център на спортния туризъм. Това ще стане с изграждането на единствения в ЕС Тренировъчен център по ушу. Очаква се той да бъде обзаведен със свръхмодерно оборудване и да покрие високите международни стандарти.
Целта на съоръжението, което ще бъде разположено на площ от над 1 дка в комплексния център на "Меден рудник", е да послужи като база за спортни лагери на отбори от цял свят във всички дисциплини на източното бойно изкуство, обявено за спорт на 21 век. С ушу по света се занимават активно близо 500 000 000 души. 

Идеята е на председателя на Българската федерация по ушу и президент на най-титулувания ни клуб "Бей Син" - Стефан Колев. Парцелът, върху който ще бъде издигната внушителната база, е собственост на неговата строителна фирма "Бургос строй". Проектът вече е готов, започнали са и проучванията.

Ръководството на БФУ получи зелена светлина за изграждането на спортната база след като Международната федерация по ушу даде най-високата си оценка за провеждането на Световното първенство по ушу за младежи през 2016 година в Бургас. Тогава града посрещна националните отбори на участници от 52 държави. От Международната федерация са изразили готовност за пълна подкрепа. 

"На този етап най-добрите бази от този вид, които привличат спортисти от два континента са в Москва и в Пекин. Центърът, който правим в Бургас е необходим за подготовката не само за местните състезатели по ушу, които нямат подходящата база за тренировки, но за отбори от цяла Европа" - обясни Стефан Колев. 

Доверието и добрите резултати на ръководството на Българската федерация по ушу успяха да спечелят и още едно отличие за града. През 2018 година Бургас ще домакинства Третия международен турнир по тай дзи цюан, който е най-практикувания стил на ушу. Организацията на спортното събитие вече е в напреднала фаза, обяви още Стефан Колев.  

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Охранителна фирма спечели благотворителния полицейски турнир в Бургас
Рекорден брой участници на полумаратона „Атанасовско езеро“ тази година
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.