Любопитно
Първите дни на 2019-а носят арктически студ
TразмерT

Арктически студ ще скове България в първите дни на януари. Това заяви в предаването „Тази сутрин” синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева. Тя добави, че днес е последният по-топъл ден с температури между 4 и 9 градуса.

„Още утре от северозапад ще нахлуе студен въздух. Това нахлуване е директно от Северния полюс, с доста силен вятър. При нас в Северозападна България ще има по-силен вятър. В четвъртък започва понижаване на температурите, сутрешните температури ще са отрицателни. Този циклон освен студ, ще донесе и много валежи”, посочи Стойчева.

Синоптикът заяви, че през студения период максималните температури в страната ще се понижат до -5 – 0 градуса. Сутрешните температури ще достигнат от -12 до -7 градуса, а в отделни райони е възможно да бъдат и по-ниски.

„Очакваме през януари да има стойности по -20 градуса, те са характерни за този период на годината. Ще има екстремен вятър в Дунавската равнина, в планините също ще има силен вятър. Преди да се настани студеният въздух в страната ни, ще има и валежи от сняг – днес е последният ден с положителни температури”, заяви синоптикът.

Обилен снеговалеж в близките дни няма да има, заяви Анастасия Стойчева. Тя допълни, че очакваните отрицателни температури не са рекордни. През януари в страната ни са регистрирани стойности от -30 градуса.

От Началото на годината Националният институт по метеорология и хидрология е самостоятелно звено към Министерство на образованието и официално излезе от структурите на Българската академия на науките. Синоптикът посочи, че се надява това да им предостави по-спокойни условия за труд.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Тони Димитрова и Руси Русев ще пеят за 100-годишнината на Черноморец
Пиар и музикален продуцент минаха под венчило
Празнуват прекрасни дами с имената...
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.