Любопитно
Първи полъх на есента от днес
TразмерT

През страната премина първият сериозен есенен полъх. Събуждаме се при температури между 6 и 12 градуса на запад и няколко градуса повече на изток. През деня вятърът ще отслабне, но ще остане хладно – между 15 и 20 градуса в по-голямата част на страната. Валежи са възможни до ранния следобед в Източна България – Добруджа и по Черноморието. Вятърът ще отслабне.

В планините ще е слънчево, но със силен северозападен вятър. Дневните температури ща падат и ще се задържат между 10 градуса в районите на Рожен и Боровец до 0, дори -1 по високите върхове – Ботев, Тодорка и Мусала.

По крайбрежието ще е прохладно с температури около 20 градуса. Предпоставки за превалявания има до обяд и в ранния следобед. Вълнението е с тенденция за усилване, като в следващите 2 дни ще е дори бурно по Южното Черноморие с височина на вълните до 2-3 метра.

До края на седмицата дневните температури плавно ще се повишат, но не повече от 22-23 градуса. Ниските температури сутрин вече предполагат на много места в страната, дори и на по-малка надморска височина да паднат слани.

След бурното преминаване на мощен циклон през континента, в следващите дни по-голямата част от Европа попада под влиянието на антициклон, с който времето ще се задържи сухо и приятно есенно. Непосредствено преди почивните дни обаче, над южните части на Гърция ще се развие средиземноморски циклон. У нас ще го усетим с краткотрайни валежи в събота и неделя.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Световният хакатон Global Game Jam отново идва в Бургас
Моноспектакъл, посветен на домашното насилие, ще бъде представен в Бургас
Правят филм за черноморската кухня
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.